avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie parti componente pentru bijuterii fantezie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie parti componente pentru bijuterii fantezie

Va rog sa imi spuneti daca o societate care comercializeaza on-line parti componente din metale comune (fier, alama, aliaje metalice) pentru realizarea de bijuterii fantezie (mai bine zis gablonturi) este obligata sa acorde garantie pentru acestea si, daca da, care ar fi acest termen? Mentionez, nu stiu daca are importanta, ca societatea nu beneficiaza de garantie din partea furnizorului si ca aceste accesorii sunt extrem de ieftine, preturile incep de la 0.02 lei/bucata.
Multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:31, 14 Februarie 2016
Daca vindeti unor PFA-uri sau altor persoane juridice nu aveti obligatii in acest sens. La preturile de care vorbiti nici nu cred ca ar cumpara o persoana fizica niste cantitati care sa justifice plata transportului in alt scop decat pentru asamblare si vanzare ulterioara.

Nu sunteti sigur/a de calitatea lor sau de ce intrebati? Dati mai multe detalii.
Din pacate, in 99% din cazuri vanzarea se face catre persoane fizice si ati intuit bine, produsele se asambleaza si se revand ca bijuterii handmade. Am pus intrebarea deoarece in urma unui control de la ANPC, pe cu totul alta tema, dar daca tot au venit s-au legat si de altceva, mi s-a pus in vedere ca sunt obligata sa acord garantii pentru aceste produse. Produsele sunt fabricate din metale comune (fier, alama, cupru, aliaje metalice), preturile sunt ca atare.
Nu prea stiu ce sa va spun sa va fie de ajutor iar ce voi zice n-o sa va placa:
1. N-ar trebui sa vindeti produse fara declaratie de conformitate de la producator.
2. Toate produsele vandute persoanelor fizice trebuie sa fie insotite de garantie.

Sigur, pare ridicol sa fii obligat sa acorzi garantie pentru un inelus de 0.02 lei, mai ales ca nu dvs. le asamblati deci ele se pot rupe la montare, insa daca vi s-a pus in vedere asta inseamna ca sunteti expusa sanctiunilor. V-ati putea feri de ele vanzand doar persoanelor juridice (PFA).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proaspat pfa si am nevoie sa fac comenzi de marfa din sua/europa tonicat tonicat Buna ziua, sunt proaspat PFA cu obiect de activitate principal 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet si cu ... (vezi toată discuția)
Magazin online MariaPostolache MariaPostolache Buna ziua. De aproape doi ani vand bijuterii handmade pe diferite platforme din afara. Acest hobby in momentul de fata imi permite lejer sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Cod caen producere obiecte din fier forjat si alama ellada ellada Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva care este codul caen potrivit pentru un pfa care va produce obiecte din fier forjat si alama? Balustrade, porti, ... (vezi toată discuția)