avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna seara.
Tatal meu are 62 ani,are o vechime de 25 ani si are pe cartea de munca trecuta grupa a doua.Mai este valabila legea prin care se scade 3 luni la an din varsta de pensionare pentru grupele 1 si 2?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:09, 12 Februarie 2016
Toti anii(25) sunt in grupa II de munca ?
Sigur sunt 20 ani in grupa 2,pentru ceilalti 5 ani nu specifica in cartea de munca deci nu pot fi absolut sigura.
Limita de varsta la 65 de ani.
Daca indeplinea conditia de stagiu complet de 35 de ani beneficia de o reducere cu 4 ani si 6 luni a varstei standard de pensionare.
Are doar 30 de ani de stagiu.
Deci se putea doar in cazul in care toti 25 ani ar fi fost in grupa 2?
Nu.
Nici atunci.
Ar fi realizat 31 de ani si 3 luni de stagiu.
Are nevoie de 35 de ani de stagiu pentru a beneficia de reducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la 60 ani ? manea_laura manea_laura Buna ziua, Tatal meu vitreg a implinit 60 de ani in luna mai.Are in cartea de munca o vechime de 30 ani,dintre care 20 ani cu grupa a II-a.Nu am reusit ... (vezi toată discuția)
La ce data poate beneficia de pensie? petro250 petro250 Buna ziua, O persoana de sex masculin, nascut la data de 01.05.1954, cu o vechime in munca de 36 ani, 5 luni, 4 zile, din care 14 ani, 9 luni, 17 zile ... (vezi toată discuția)
Calcul iesire la pensie nitucornel nitucornel Buna ziua . Am lucrat 16 ani in gr.1 de munca , total 23 ani cotizatie. Nascut in sept. 1960. Unde ma incadrez si la ce varsta pot iesi la pensie , chiar si ... (vezi toată discuția)