Buna ziua,
Sunt nascuta pe 17.06.1960 si am lucrat 7 ani in grupa 2(beneficiez de 1 an reducere),ma pot pensiona anticipat incepand cu martie 2017 daca am vechime 39 ani si 9 luni.Daca beneficiez de reducere 1 an ,din grupa, ma pot pensiona avand vechime 38 ani si 9 luni si cu un an mai devreme deci 2016?
Multumesc.
Pensie anticipata la 56 de ani si 9 luni(17/03/2017) daca indepliniti conditia de stagiu de 39 de ani si 9 luniu,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
7 ani de grupa II, aduc un stagiu aferent de 1 an si 9 luni(3 luni/an).
Ati luat in calcul celor 39 de ani si 9 luni si acest stagiu aferent ?
Nu.
Eu m-am angajat in septembrie 1977,deci pot sa ma pensionez anticipat incepand cu iunie 2017,cand implinesc 39 ani si 9 luni ,vechime.Care este data de pensionare anticipata ,avand 7 ani grupa II.?Sa inteleg ca ma pot pensiona mai devreme cu stagiul aferent din grupa?
Repet:
Pensie anticipata la 56 de ani si 9 luni daca inedpliniti conditia de stagiu de 39 de ani si 9 luni in care trebuie sa intre si 1 an si 9 luni de stagiu aferent, dar fara stagiul asimilat mentionat in postarea anterioara.
Iesire pensie
diverse
Buna, as dori sa intreb cand poate iesi la pensie o persoana avand 15 ani in campul muncii, dintre care grupa 1 un an si 17 ani grupa a 2 a. Momentan am 52 de ... (vezi toată discuția)
Pensie
euvictoria
Sunt nascuta in octombrie 1959 . Lucrez ca educatoare din 1978 si vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare. In perioada 1 sept 1978-31 ... (vezi toată discuția)