avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua,
Sunt nascuta pe 17.06.1960 si am lucrat 7 ani in grupa 2(beneficiez de 1 an reducere),ma pot pensiona anticipat incepand cu martie 2017 daca am vechime 39 ani si 9 luni.Daca beneficiez de reducere 1 an ,din grupa, ma pot pensiona avand vechime 38 ani si 9 luni si cu un an mai devreme deci 2016?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ciungu , utilizator 10:12, 15 Februarie 2016
Pensie anticipata la 56 de ani si 9 luni(17/03/2017) daca indepliniti conditia de stagiu de 39 de ani si 9 luniu,fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
7 ani de grupa II, aduc un stagiu aferent de 1 an si 9 luni(3 luni/an).
Ati luat in calcul celor 39 de ani si 9 luni si acest stagiu aferent ?
Nu.
Eu m-am angajat in septembrie 1977,deci pot sa ma pensionez anticipat incepand cu iunie 2017,cand implinesc 39 ani si 9 luni ,vechime.Care este data de pensionare anticipata ,avand 7 ani grupa II.?Sa inteleg ca ma pot pensiona mai devreme cu stagiul aferent din grupa?
Repet:
Pensie anticipata la 56 de ani si 9 luni daca inedpliniti conditia de stagiu de 39 de ani si 9 luni in care trebuie sa intre si 1 an si 9 luni de stagiu aferent, dar fara stagiul asimilat mentionat in postarea anterioara.
Multumesc mult.
In cazul meu nu ma ajuta grupa foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire pensie diverse diverse Buna, as dori sa intreb cand poate iesi la pensie o persoana avand 15 ani in campul muncii, dintre care grupa 1 un an si 17 ani grupa a 2 a. Momentan am 52 de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata cristioan cristioan La ce data se poate pensiona anticipat o femeie nascuta in luna 07.1959 cu o vechime in munca de 30 ani si 8 luni dintre care 18 ani si 5 luni in grupa 2. (vezi toată discuția)
Pensie euvictoria euvictoria Sunt nascuta in octombrie 1959 . Lucrez ca educatoare din 1978 si vreau sa stiu cand pot iesi la pensie anticipat fara penalizare. In perioada 1 sept 1978-31 ... (vezi toată discuția)