avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Calcul drepturi salariale și dobândă dupa ...
Discuție deschisă în Executare silită

Calcul drepturi salariale și dobândă dupa hotărâre judecătorească

Bună ziua,
După un proces destul de lung am câștigat în instanță anularea unei decizii de concediere, plata drepturilor salariale de la concediere actualizate și dobânzile legale aferente .
Știu că s-au mai discutat spețe asemănătoare pe forum, dar nu am reușit să mă lămuresc pe deplin.
Nelămurirea mea este care tip de dobândă legală se aplică pentru calcul cea remuneratorie sau cea penalizatoare.
Ordonanța e relativ clară și distinge cele două situații. Ce nu am reușit să aflu e când devine datoria scadentă, la pronunțarea hotărârii sau la data depunerii cererii de chemare în judecată.
Părerea mea e că în cel de al doilea caz, dar eu probabil sunt subiectiv.
NCPC prevede la art 1522 (1) cererea de chemare în judecată este considerată ca punerea în întârziere. Acesta e considerat a fi termenul scadenței?
Pe de altă parte, angajatorul spune că scadența e considerată data hotărârii judecătorești de anulare a deciziei.
Până la urmă care considerată data scadentă.
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Dobanzi moratorii prin actiune separata?? aidu aidu Instanta a admis dobanzi legale. Pot sa introduc actiune separata pt dobanzi moratorii?? Sau s\'a prescris?? (vezi toată discuția)
Restituire imprumut in transe eugen82 eugen82 Cu mai bine de un an in urma am imprumutat pe cineva cu suma de 10.000 euro pentru 3 luni. Am redactat in scris un act. I-am dat numarul meu de cont in ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si inflatia la zi pentru drepturi banesti castigate in instanta Lungu Constantin Lungu Constantin Va rog cum se calculeaza actualizarea cu rata inflaţiei precum şi cu dobânda legală la suma respectivă, a drepturilor banesti castigate in instanta ? (vezi toată discuția)