avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare teren sub incidenta art.3 din Legea 17/2014
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare teren sub incidenta art.3 din Legea 17/2014

Buna ziua! As vrea sa stiu ce probleme as avea in procesul de vanzare a unui imobil, care se afla sub incidenta art.3 din Legea 17/2014.
Ma impiedica in vreun fel acest lucru, ca sa vand?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:38, 13 Februarie 2016
Consultati:
- LEGEA nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan şi de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă şi înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului
- ORDINUL comun al MINISTERUL UI AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE, al MINISTERULUI DEZVOLTARII REGIONALE SI ADMINISTRATIEI PUBLICE, al MINISTERULUI APARARII NATIONALE si al MINISTERULUI CULTURII Nr.719/2014 publicat in M.Of.Nr.401 din 30 mai 2014 pentru aprobarea ORDINULUI privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea titlului I din Legea nr. 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului

LEGEA nr. 17/2014
CAPITOLUL II - Vânzarea-cumpărarea terenurilor agricole situate în extravilan
Art. 3.
(1) Terenurile agricole situate în extravilan pe o adâncime de 30 km faţă de frontiera de stat şi ţărmul Mării Negre, către interior, precum şi cele situate în extravilan la o distanţă de până la 2.400 m faţă de obiectivele speciale pot fi înstrăinate prin vânzare-cumpărare doar cu avizul specific al Ministerului Apărării Naţionale, eliberat în urma consultării cu organele de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, prin structurile interne specializate menţionate la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică preemptorilor.
(3) Avizele prevăzute la alin. (1) vor fi comunicate în termen de 20 de zile lucrătoare de la înregistrarea cererii de solicitare de către vânzător. Procedura şi alte elemente privind obţinerea avizului specific al Ministerului Apărării Naţionale se reglementează prin normele metodologice de aplicare a legii. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii de a emite avizul, se consideră ca fiind favorabil.
(4) Terenurile agricole situate în extravilan, în care se află situri arheologice, în care au fost instituite zone cu patrimoniu arheologic reperat sau zone cu potenţial arheologic evidenţiat întâmplător, pot fi înstrăinate prin vânzare doar cu avizul specific al Ministerului Culturii, respectiv al serviciilor publice deconcentrate ale acestuia, după caz, emis în termen de 20 de zile lucrătoare de la înregistrarea cererii de solicitare de către vânzător. Procedura şi alte elemente privind obţinerea avizului specific al Ministerului Culturii se reglementează prin normele metodologice de aplicare a legii. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, avizul se consideră ca fiind favorabil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Normele de aplicare a legii care reglementeaza piata funciara. legalmgm legalmgm Tranzactiile cu terenuri agricole in extravilan vor fi supuse unor restrictii. Ministerul Agriculturii a publicat vineri in Monitorul Oficial Normele de ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vânzare teren agricol Iulian B Iulian B Bună ziua. În anul 2018 am făcut o promisiune de vânzare cumpărare pt 1 ha teren agricol, eu cumparator si o rudă vânzător, am achitat suma integral ... (vezi toată discuția)
Aviz-adeverinta preemptor eliberata de primarie rac_trans@yahoo.com rac_trans@yahoo.com Buna ziua. Am o intrebare. In luna ianuarie 2023 am vrut sa achizitionez o parcela de teren extravilan (zona Sibiu) , vanzatorul fiind de acord am mers ... (vezi toată discuția)