avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O situatie delicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O situatie delicata

Buna ziua!
In urma partajului succesoral benevol s-a stabilit cota parte a fratelui nostru vitreg iar eu si sora mea am ramas in indiviziune cu casa construita de mama noastra impreuna cu tatal nostru si cu sup[rafetele de pamant care le-au avut impreuna.Sora mea a plecat la munca in Spania si mi-a lasat mie procura notariala pentru a administra mostenirea de la parinti si eventual sa fac vanzarea.
Ce acte imi sunt necesare si ce trebuie sa fac sa pot efectua vanzarea mostenirii stabilita prin partajul benevol?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirelina123 , utilizator 07:05, 18 Februarie 2016
Daca in textul procurii scrie clar ca aveti dreptul sa vindeti partea ei in numele si pentru sora Dvs., aveti nevoie de:
1. actul de identitate (B.I., C.I. sau paşaport, după caz), în original şi în copie.
2. certificatul de căsătorie sau sentinţa de divorţ, în original şi în copie (daca este cazul).
3. procura de imputernicire de la co-proprietar (sora Dvs.), în original şi în copie.
4. actele de proprietate, în original şi în copie. Actul de proprietate poate fi un contract de vânzare-cumpărare autentificat de un notar public, un contract de donaţie, un certificat de moştenitor, o hotărâre judecătorească, etc.
5. documentaţia cadastrală şi încheierea de întabulare.
6. extrasul de carte funciară pentru vânzare. Extrasul se obţine numai de către biroul notarial unde se va încheia contractul de vânzare-cumpărare.
7. certificatul fiscal pentru vânzare. Certificatul fiscal se obţine de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale din sectorul unde este situat imobilul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Va multumesc pentru raspunsul dat,mi-a fost de mare ahutor!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Schimb de apartament-acte necesare Criss1984 Criss1984 Buna seara! As dori sa va intreb ce acte sunt necesare pentru un schimb de apartament de 3 camere cu unul cu 2. Doresc sa mentionez ca apartamentul este al ... (vezi toată discuția)
Coproprierar, doresc să renunț Claudia1993 Claudia1993 Ce trebuie făcut pentru a renunța la dreptul de copropritar in favoarea altuia? Trebuir cadastru? Mulțumesc (vezi toată discuția)