avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Part-time si indemnizatia pentr crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Part-time si indemnizatia pentr crestere copil

Buna ziua,

Fiind in plata pana la 5.08.2010, indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani, in cazul angajarii part-time se va suspenda plata?
Multumesc, IuliaP
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 5 August 2009
Cu siguranta. Trebuie sa renuntati la indemnizatie.
Plata indemnizatiei se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
In perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru cresterea copilului nu puteti sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
2007_rozi a scris:

In perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru cresterea copilului nu puteti sa realizati venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

Plata se suspenda intr-adevar!
Exista o exceptie ...lucrul part -time la negru!:D
Corect Mihai....dar plata la negru nu este supusa impozitului de venit;)

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil vs alte colaborari arsdina arsdina Buna ziua, Ajutati-ma, va rog, in urmatoarea problema. Sunt in concediu de crestere copil de la 01.04.2010 si as vrea sa stiu daca exista vreo modalitate ... (vezi toată discuția)
Pensie militara cumulata cu indemnizatia cic? gelula gelula Buna seara, Poate cineva sa-mi dea un sfat juridic cat se poate de repede la urmatoarea speta : sunt pensionar militar - am fost disponibilizat in baza O. ... (vezi toată discuția)
Realizare alte venituri in concediu de crestere copil, 2 ani stefi_gv stefi_gv daca ma aflu in concediul pentru cresterea copilului, copilul are 1,5 ani, am dreptul legal de a realiza alte venituri decat indemnizatia pt crestere copil din ... (vezi toată discuția)