avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... recuperare in instanta a impozitului pe venit ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

recuperare in instanta a impozitului pe venit nerealizat

Am realizat venituri din cedarea dreptului de folosinta a bunurilor pana la 01 iulie 2014. In 25 mai 2015 am depus o declaratie la ANAF privind faptul ca in semestrul 2 2014 nu am mai realizat venituri si prin urmare sa nu mi se mai incaseze impozit. La declaratie am anexat si cererea de reziliere a contractului emisa la 10.06.2014.ANAF-ul mi-a raspuns ca nu am anuntat in termen modificarea si prin urmare se intelege ca trebuie sa platesc impozit pe chirie pana la 25.05.2015. Prin urmare mi-au emis o decizie de impunere pentru perioada in care nu am realizat venituri si contractul nu mai era in vigoare. Am contestat la Directia Regionala a Finantelor Publice Timis dar care a fost respinsa in 31.08.2015 cu drept de atacare 180 de zile. In ianuarie 2016 am reusit sa platesc intreaga suma datorata catre ANAF pentru perioada 01.07.2014 - 25.05.2015, respectiv 1970 lei si acum vreau sa stiu cum pot recupera aceasta suma. In contraventii scrie ca sunt pasibila de amenda contraventionala intre 50 - 500 lei dar nu ca sunt obligata sa platesc impozitul pe un venit nerealizat. Pentru ca nu-mi permit un avocat va adresez intrebarile:
LA CE INSTANTA TREBUIE SA MA ADRESEZ? JUDECATORIE/TRIBUNAL? CE PREVEDERI LEGALE DIN CODUL FISCAL SI CODUL DE PROCEDURA FISCALA TREBUIE INVOCATE? multumesc.

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit Mella Mella Buna ziua, Am facut saptamana trecuta o cerere la ANAF pentru a primi niste adeverinte cu veniturile realizate in ultimii 5 ani. Anul acesta nu am lucrat si ... (vezi toată discuția)
Contestatie la tribunal la o inspectie fiscala? I.I. Patrut C. Andrei-Viorel I.I. Patrut C. Andrei-Viorel am avut parte anul acesta de 2 inspectii fiscale care m-au saracit .... una a vizat impozitul pe veniturile realizate de arendatorii mei din arenda primita de ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pfa Mirela_Crisu Mirela_Crisu In decursul anului 2014 am platit trimestrial conform venitului estimat CASS si impozitul pe profit, avand o suma estimata la 3000 ron insa nu am realizat ... (vezi toată discuția)