avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare pe internet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare pe internet

Pe chatul unui joc am fost amenintat de 2 persoane ca vor veni sa ma bata.Cum s-a ajuns la situatia asta?Eram cunoscuti pe un joc ca sa zic asa, le am dat facebook ul meu si ulterior lucrurule s au agravat. .Initial am crezut cva e o gluma, dar mi s-a aflat numarul de telefon de acasa, au aflat unde lucrez au inceput telefoanele anonime,pozele cu mine au fost puse pe fel si fel de siteuri .Cunosc numele acestor persoane, profilul real de facebook si localitatea de domiciluiku(nu si adresa in totalitate).Eu vreau o rezolvare amiabila,doar sa ma lase in pace.Cele 2 persoane una are 28 de ani alta va face in curand 18 ani
Sa nu va faceti impresia ca sunt un copil, nu este asa , si desi lucrurile par o copilarie ,s-a ajuns prea departe si siguranta imi este pusa in pericol la modul cel mai serios
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
daniel1948, utilizator
Cel mai recent răspuns: UTILizatorUTIL , utilizator 00:38, 15 Februarie 2016
Art. 206
Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa (in cazul dumneavoastra amenintarea ca vor veni sa va bata) ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Detalii: [ link extern ]

Depuneti o plangere penala pentru amenintare.

Sau poate fi incadrata chiar la Hartuire pentru ca, dupa cum relatati, aceste amenintari sunt frecvente.

Art. 208
Hărţuirea
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
UTILizatorUTIL, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat pentru amenintari de la persoane de pe facebook danniele danniele ce trebuie sa fac in cazul cand primesc amenintari pe facebook si pe telefon de la persoane despre care nu cunosc multe lucruri ? unde sa ma adresez ? pe ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata facebook chucki chucki Buna ziua. Astazi pe facebook, in timpul unei postari pe o pagina publica, am fost injurat de nenumarate ori, amenintat cu moartea (direct si indirect) fara ca ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)