avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Sfat pentru amenintari de la persoane de pe Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Sfat pentru amenintari de la persoane de pe Facebook

ce trebuie sa fac in cazul cand primesc amenintari pe facebook si pe telefon de la persoane despre care nu cunosc multe lucruri ? unde sa ma adresez ? pe facebook am blocat , dar amenintarile scrise si verbale inca sunt. imi este frica!
Cel mai recent răspuns: danniele , utilizator 23:43, 2 Decembrie 2014
Povestea e cam asa... acum cateva luni am cunoscut un barbat pe facebook. El muncea la un parc auto din Germania(dar banuiesc ca era bisnitar de masini in Romania). Am discutat diverse lucruri , pana ne-am imprietenit. Am vorbit la telefon de multe ori . incepusem sa ne placem. chiar am devenit mai intimi. Acum 1 luna trebuia sa ne intalnim in Bucuresti. dar nu a putut sa vina . Am continuat sa vorbim la telefon si pe facebook. Tot ca prieteni. Pentru ca doream sa imi cumpar o masina, i-am cerut sa imi gaseasca o masina in Germania. El a vorbit cu alti patroni de masini, pentru ca doream o masina mai ieftina. El vindea masini mult mai scumpe acolo(asa imi povestea). Mi-a dat poze cu doua masini. Am ales una din ele , bazandu-ma pe faptul ca el mi-o aduce si o vad si o cumpar. Dar, mi-a cerut un acont de 800 euro.
Eu nu aveam banii in cont, ca sa ii pot trimite lui. Dar am facut greseala sa fiu de acord cu faptul ca poate veni un amic de a lui sa facem o hartie de mână cu acest acont +buletine sau sa mergem la un notar a doua zi. Am vorbit cu rudele mele si m-au sfatuit ca nu e bine ce fac. Eu m-am razgandit intre timp. A doua zi, i-am spus ca nu mai vreau masina si ca nu am incredere in el. El spune ca deaja a cumparat masina ( 3000 e) si ca ma joc cu cine nu trebuie. Apoi m-a sunat foarte nervos si a inceput sa ma ameninte, dupa ce l-am refuzat cu masina. Sunau cam asa ceva amenintarile; ,, Pai tu crezi ca sa nascut omu care sa isi bata joc de mine
Sunama nu urgent foarte urgrnt
Daca tii la linistea ta O sa regreti amarnic ce ai facut
Jur pe viata meaMa pisi pe banii tai

O sa afle toata familia si colegii tai ce tarfa esti

Ai sa vezi

Te-ai jucat cu cinr nu trebuie domnaaa draga

O sa ma implori sa te las in pace

Ai sa vezi,, Aceasta convorbire exista in privat pe facebook. Atata dovada am ! Îmi pare rau ca nu am inregistrat convorbirea telefonica. De fapt nu stiam cum reactioneaza. Acum tot ma suna cu nr . privat. Cred ca este el. La telefon m-a amenintat ca in 2 luni nu mai am serviciu. Eu lucrand la scoala. Pe facebook cred ca el are un cont fals. Mi-a spus ca ma desfiinteaza! Am un copil si sunt singura. Îmi este frica ! Va rog sa imi spuneti ce pot face ! Va implor !
In situatia descrisa de catre dvs. este indicat sa depuneti o plangere penala la Parchet.

Cod penal Art. 206 - Ameninţarea
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Multumesc ! Se poate lua ca proba discutia scrisa de pe facebook si numarul de telefon la parchet cand depun plangerea ? Am un martor care m-a auzit cand vorbeam la telefon cu aceasta pesoana, cand am primit amenintarile.
Stimana doamna, puteti atasa plangerii penale absolut orice inscris il considerati util, in dovedirea faptei. In plangere mentionati si martorii care pot adeveri sustinerile dvs.

Va recomand ca in plangere sa specificati ambele infractiuni (art 206 si art 208), pentru ca in functie de elementele constitutive ale infractiunii comise, identificate de organele de cercetare, sa poata fi incadrata corect in lege. La fel de bine, puteti sa nu mentionati articolul de lege, urmand ca organele de cercetare sa incadreze fapta.

Art. 208 - Hărţuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Va multumesc ! Va urmez sfatul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare pe internet daniel1948 daniel1948 Pe chatul unui joc am fost amenintat de 2 persoane ca vor veni sa ma bata.Cum s-a ajuns la situatia asta?Eram cunoscuti pe un joc ca sa zic asa, le am dat ... (vezi toată discuția)
Amenintare bialuca1978 bialuca1978 Ieri vecinul meu m-a injurat, jignit si amenintat telefonic Am inregistrat convorbirea pentru ca nu este prima data cand se intampla L-am informat ca este ... (vezi toată discuția)
Hartuire morala? Marianaroiu Marianaroiu Am si eu o intrebare: ce fapta se considera faptul ca o persoana imi tot face plangeri peste plangeri si ma urmareste mereu. Mi-a facut sesizari pe la ... (vezi toată discuția)