avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie (Anulare) Contraventie biciclist
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie (Anulare) Contraventie biciclist

Buna,
am luat o amenda pentru pedalat pe timp de noapte. (eram pe drum de bicicleta)
Am primit 6 puncte = 630 lei - Asta cu toate ca aveam banda reflectorizanta la picior, faruri , ochi de pisica , si element luminos intermitent pe rucsac.
Motivul invocat a fost acela ca "nu a purtat imbracaminte cu elemente fluorescent reflectorizante" , mai exact mi s-a spus ca trebuia sa am vesta reflectorizanta.

Mi-a facut o poza din fata, cu mobilul, pe care nu a vrut sa mi-o arate (nustiu daca a intrat si piciorul pe care aveam banda reflectorizanta lata de 6-8 cm)
S-a purtat foarte urat cu mine Agentul, s-a prezentat si legitimat deabea cand am intrebat eu cine este .

Toate bune si frumoase, a notat la cererea mea ca am element reflectorizant pe picior si element luminos intermitent pe rucsac.(din pacate nu a scris cuvant cu cuvant)

Doresc sa contest aceasta amenda, am observat urmatoarele pe Procesul Verbal intocmit de catre agentul constatator:

- Nu este trecut Gradul Agentului, decat Numele.
-Locul meu de munca, ocupatia , fiul(fica lui) nu sunt completate
-Dealtfel , Locul (Str./P-ta) nu sunt mentionate in campul aferent
- Chiar si in campul "a savarsit urmatoarele" nu este specificat locul exact ci doar Str. Coposu si localitatea. X-(

Credeti ca am un temei pentru a cere anularea acestei amenzi?

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal de contraventie - numar de inmatriculare gresit craciunisabela craciunisabela Un proces verbal de contraventie poate fi lovit de nulitate absoluta daca este completat gresit? În fapt,conform pv contraventie am fost sancționată cu ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare csaby2013 csaby2013 Buna dinmineata Am si eu o intrebare aseara in comuna cristesti mures pe un drum public din comuna ma oprit politia rurala eram cu bicicleta aveam lumini dar ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Ivanradu53 Ivanradu53 Va salut cu tot respectul Duminica dupa amiaza pe la 17.30 eram in Bucuresti (eu sunt din alt oras) ,la o intersectie semaforizata m-am incadrat gresit ... (vezi toată discuția)