avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... girant imprumut
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

girant imprumut

Voiam sa iau un credit imobiliar de valoare mica. Insa, in 2012 am girat-o pe sora mea pt un imprumut Prima Casa, deoarece sotul ei nu avea serviciu. In feb. 2015 el s-a angajat, am vorbit la banca sa preia el rolul de girant, mi s-a spus ca dupa 1 an de angajare se va putea. Luna asta am vorbit din nou si mi s-a spus ca de fapt nu se prea poate, ca banca nu agreeaza schimbarea girantului si ca sunt niste proceduri foarte dificile deoarece statul care garanteaza prima casa are proceduri dificile si ca daca vreau credit imi dau ei pe nevoi personale pe 5 ani. Eu voiam o suma ceva mai mare pe 20 de ani, cu rata mai mica, nu o suma mai mica si cu rata tripla, deci n-am ce sa fac cu asa ceva. Deoarece mi se pare ca cei de la banca ma duc cu presul pt ca am salariul dublu ca cel al cumnatului meu si lor le convine sa ma aiba coplatitor pe mine in locul lui si pt ca mai au si interes sa-mi dea un credit de nevoi personale, as vrea sa stiu daca povestea asta cu "banca nu agreeaza" schimbarea girantului este legala. In contract nu scrie nimic de asa ceva.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Poate sa-mi scoata banca apartamentul la vanzare? dorat dorat Buna seara. fosta sotie a scos un credit de nevoi personale. creditul este girat cu casa fostiilor socri eu sunt coplatitor in contractul de credit,vreau sami ... (vezi toată discuția)
Plata rate la credit - poprire salariala Hamann Hamann Buna ziua, in 2007 am facut trei credite in valuta, in EURO mai exact, primul (la Raiffaisen), credit de nevoi personale cu ipoteca pe un apartament, al ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe parinti mihai80 mihai80 Buna ziua, as dori sa stiu, daca am un credit de nevoi personale simplu la BRD fara giranti si coplatitori, la care am intarziat trei luni, poate sa-i execute ... (vezi toată discuția)