avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda CNDNAR, Daune?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda CNDNAR, Daune?

Buna ziua,

Pe scurt, la un moment dat am primit de la CNDNAR - CESTRIN o amenda pentru lipsa rovinieta pentru o masina pe care am vandut-o cu ~ 6 luni in urma. Bineinteles ca nu am platit amenda si i-am dat in judecata. Dupa multe drumuri si hartii plimbate (nu am facut niciodata asa ceva :) ) in data de 19.10.2015 am castigat:
Solutia pe scurt: Admite plângerea contravenţională. Anulează procesul-verbal seria R15 nr. 0071981/08.06.2015. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.10.2015.

Ca si idee, nici macar nu s-au prezentat la Judecatorie.

Se pare ca acest fapt nu le-a convenit asa ca recent am primit acasa, de la Tribunal o chemare, eu ca si "Intimat" iar ei ca si "Apelant".
Va dati seama ca nu imi este deloc OK sa umblu dupa alte hartii si alte drumuri, dar voi continua cu acest proces.

Am doua intrebari:
- Daca as pierde in etapa asta, ce se poate intampla?
- Pot cere daune de orice fel pentru ca sunt "nesimtiti" si ca cel mai probabil ei fac chestia asta la indimidare pe stilul "lasa ca nu se mai complica prostu' si castigam"?

Multumesc,
Stefan
Cel mai recent răspuns: Angel5 , utilizator 14:22, 15 Februarie 2016
Trebuie vazut care au fost motivele de apel. Oricum, este necesar sa depuneti intampinare. Pe o speta asemanatoare si eu am primit castig de cauza, iar CNADNR nu a mai facut apel, insa m-am trezit direct cu poprire pe cont. Atunci a trebuit sa alerg cu Hotararea Legalizata (cei de la CNADNR nu au tinut cont de faptul ca s-a comunicat Hotararea favorabila)

Prin urmare, studiati apelul, faceti intampinare si in mom. in care rezolvati, duceti-va cu o Hotarare Legalizata la CNADNR / ANAF. Altfel riscati sa aveti surprize neplacute.
Stima
Greu cu daunele in sistemul nostru de drept,daca erati reprezentat de un av puteati solicita cheltuielile de judecata ,Nu este nevoie sa fiti prezent la judecarea apelului puteti depune intampinare si eventual concluzii scrise.
Multumesc pentru raspunsuri. Voi studia cu atentie apelul si voi incerca sa depun intampinare. Cheltuielile de judecata probabil se invart in jurul a catorva sute de lei, eu vreau sa le cer daune pentru nesimtire si mers la intimidare. Am cum sa fac asta? Ma gandesc la ceva de genul: "cer daune morale in valoare de X lei pentru ca...".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cereri noi in recurs Juntao Juntao Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: In anul 2006 am achizitionat in leasing un autoturism. In anul 2008, am incheiat un contract de cesiune ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv cnadnr castigata, cnadnr face apel bobeicacristi bobeicacristi Buna ziua, Am avut o masina pe care am vandut-o, un golf 2, care a trecut prin mai multi proprietari si la un moment dat a fost depistata de o camera de ... (vezi toată discuția)
Model întâmpinare recurs Raduq1 Raduq1 Buna ziua. As avea mare nevoie de un model de intampinare pt recurs in situatia pe care o voi prezenta cat mai scurt si la obiect : Mi-am vandut masina la ... (vezi toată discuția)