avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cereri noi in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cereri noi in recurs

Buna ziua,

Va supun atentiei urmatoarea speta:

In anul 2006 am achizitionat in leasing un autoturism. In anul 2008, am incheiat un contract de cesiune prin care toate drepturile si obligatiile mele au fost preluate de catre o societate cu care nu am nicio legatura (cesionarea contractului de leasing). Mentionez ca fost indeplinite toate formalitatile la politie / directia de taxe si impozite. In anul 2012 m-am trezit acasa cu o amenda de la CNADNR SA prin CESTRIN, pentru circularea pe drumurile publice cu autoturismul (instrainat de 4 ani) fara rovinieta (fapta comisa in anul 2012), cu toate ca auto. nu mai era al meu si nu eram eu la volan.
Am facut plangere contraventionala si in prima instanta procesul verbal a fost anulat iar eu am fost exonerat de plata amenzii si despagubirii.
CNADNR a facut recurs insa pe cale separata a solicitat judecatoriei sectorului 4 incuviintarea executarii silite a PV cu toate ca plangerea contraventionala suspenda punerea in executare potrivit art. art. 32, alin. 3 din O.G. 2/2001.
intrebarile mele sunt:
1 - in intampinarea la recursul declarat de CNADNR pot depune si alte cereri cu ar fi suspendare executare, daune morale, intoarcerea executarii, etc. sau trebuie pe cale separata;
2 - care sunt conditiile de admisibilitate ale daunelor morale;
3 - se pot solicita cheltuieli de judecata ? daca da, cum trebuie dovedite.

Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2014
Juntao, utilizator
Cel mai recent răspuns: Juntao , utilizator 11:35, 28 Septembrie 2014
Buna dimineata,

cu titlu informativ:

1. O solutie ar putea fi sa solicitati suspendarea executarii pe calea Ordonantei Presedintiale. Impotriva executarii silite puteti formula Contestatie la executare, in care daca veti solicita si suspendarea executarii vi se va pune in vedere sa achitati o cautiune.
2. Daune morale puteti solicita, dar trebuie sa le puteti dovedi!
3.La fel si cheltuielile de judecata.

Recomandat ar fi sa apelati la serviciile unui avocat, pentru ca doar asa veti putea gasi solutia cea mai buna!

Succes!
Multumesc, pentru opinia exprimata mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cautiune pentru suspendarea a executarii silite hot_oliviu hot_oliviu Sint in proces cu CNADNR privind rovinieta. Prin actiune am solicitat: - plingere contraventionala - contestatia la executare - suspendarea provizorie a ... (vezi toată discuția)
Poprire cnadnr adi_lazar adi_lazar Buna ziua, Am primit ieri in cutia postala o poprire efectuate de un executor cf unui dosar de executare nr.3564/21.03.2014 (Judecatoria Sector 3) bazat pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare proprie,amenda rovinieta si onorariu executor GooGdan GooGdan Buna ziua, Am primit acum 2 zile o dispunere de executare silita prin poprire pt o amenda de rovinieta din 2011 de 28euro,plus aproape 100euro onorariu ... (vezi toată discuția)