avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... agentie mediere forta munca in strainatate-pot plasa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

agentie mediere forta munca in strainatate-pot plasa pe baza de contract de prestari servicii?

Buna ziua,sunt administrator al unei agentii de plasare forta de munca in Italia ,realizez mediere,si am o dilema:in legea 156/2000 se vorbeste doar de posibilitatea de a media persoane la munca in strainatate pe baza de contract individual de munca iar eu recrutez si selectez persoane pentru ingrijire batrani si copii in Italia,lucrez in colaborare cu o agentie din Italia care realizeaza plasarea la familii.Legea italiana prevede pentru MUNCA DOMESTICA realizarea unor contracte de prestari servicii intre angajat si familia angajatoare contract care este mult mai simplu decat un CIM ori pe mine legea 156/2000 ma obliga sa ma asigur ca angajatului i se realizeaza CIM si in plus in CIM sa fie prevazute lit c)-r).Agentia italiana imi spune ca atata timp cat angajatii muncesc pe teritoriul Italiei trebuie sa respecte legislatia italiana,adica sa lucreze cu Contratto di servizzi,ITM-ul cand imi vine in control imi cere CIM.Cum trebuie sa procedez?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mara197014 , utilizator 20:00, 5 August 2009
In tara eu inchei Contract de mediere iar in Italia familia angajatoare incheie Contratto di servizzi(echivalentul unei conventii civile -contract de prestari servicii ,la noi in tara),eu vand de fapt o Oferta de munca in care,potrivit legislatiei romanesti trebuie sa scriu ca ma asigur ca italienii fac CIM angajatului(legea 156/2000) dar legislatia Italiana ,pentru munca domestica,prevede aceste Contratto di servizzi care nu implica obligativitatea angajatorului de a plati CASS,CAS ,deci un contract mult mai simplu.Mi se pare de bun simt cand nu ai ce manca la tine in tara si mergi sa lucrezi in alte tari sa respectia legislatia tarii in care muncesti,cum as putea eu sa impun Agentiei din Italia sa impuna la randul ei familiilor angajatoare sa faca CIM,cand la ei de zeci de ani se lucreaza pe baza de Contratto di servizzi in munca domestica si ,in plus, cred ca Agentia italiana si-ar pierde toti clientii !
Consider ca In situatia in care cetatenii romani lucreaza in strainatate in baza unor contracte civile sau comerciale nu li se aplica prevederile Legii nr. 156/2000 - acestea se aplica numai celor care lucreaza in strainatate in baza unui contract individual de munca.
Ar fi prea frumos sa fie cum spuneti dvs dar oare de ce inspectorii ITM nu stiu si ei asta?!!!!Multumesc pentru raspuns!
Din cuprinsul legii rezulta ca ea se aplica numai celor care lucreaza in temeiul unui CIM.
Conditiile si trimiterile legii mentioneaza numai activitatea in baza CIM.
Nicaieri nu sunt mentionati cei care activeaza pe baza conventiilor civile.
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Agentie de plasare (mediere)forta de munca in strainatate-probleme cu contractele de munca mara197014 mara197014 Buna ziua!Sunt administrator la o agentie de plasare forta munca in strainatate(ingrijitoare batrani) si partenera cu o agentie din Italia.Am aflat de curand ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru infiintare agentie de plasare forta de munca bubu28 bubu28 Daca pentru infiintarea unei Agentii pentru plasare forta de munca in strainatate trebuie sa faci dovada ca ai incheiat cu persoane fizice, persoane juridice ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma plasare forta de munca calificata si necalificata in strainatate Strobl123 Strobl123 Buna ziua, doresc sa infiintez o firma avand ca domeniu de activitate plasare forta de munca calificata si necalificata in Germania. Din pacate, nu sunt ... (vezi toată discuția)