avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie parinte
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie parinte

Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza indemnizatia pentru tatal care sta ultimele 2 luni in concediu crestere copil. Am fost la primarie si a spus sa completez ultimele 11 luni respectiv luna in care s-a nascut copilul. Concret: tatal intra in concediu crestere copil in aprilie 2016 iar copilul s-a nascut in iunie 2014. Este ok sa se calculeze ultimele 12 luni anterioare lunii iunie 2014?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 15 Februarie 2016
mimimedia a scris:

... Este ok sa se calculeze ultimele 12 luni anterioare lunii iunie 2014?
Multumesc!


Da, este corect si legal sa i se ia in considerare veniturile realizate in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, inclusiv luna nasterii copilului.
In acest sens, se exprima art.2 alin.1 din OUG 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am născut în luna ianuarie și am lucrat până la data ... alinaanto alinaanto Dacă am născut în luna ianuarie și am lucrat până la data de 1 iunie 2020 pot plati diferența de luni până la 1 an sa beneficiez de indemnizație ... (vezi toată discuția)
Postnatal tega tega buna seara.sunt insarcinata in 6 luni,de 4 luni nu mai lucrez,pot beneficia de postnatal???daca da ce ar trebui sa fac pt a beneficia de concediu??? (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului? oana-daniela oana-daniela Buna ziua din data de 01.07.2013 am un contract de cesiune drepturi de autor. Astazi 3 octombrie 2013 am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani. Intrebarea ... (vezi toată discuția)