avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... executare proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

executare proces civil

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati si pe mine in rezolvarea unei probleme.
Astazi s-a dat hotararea definitiva in cazul unui proces civil.
In termen de cate zile este obligat asiguratorul sa achite suma hotarata?
Este nevoie neaparat de executor?

Multumesc si va doresc o seara buna.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
banuvasilicaubu, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:02, 16 Februarie 2016
Trebuie ca hotararea sa ramana definitiva. Aveti nevoie de executor doar daca debitorul nu executa hotararea de buna voie.
Termenul de achitare ar trebui safie prevazut in hotararea definitiva, daca nu este prevazut,atunci termenul contractual.Obligatia stabilita prin hotararea unei instante sau alt titlu executoriu se aduce la indeplinire de buna voie,in cazul in care debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa,aceasta se aduce la indeplinire prin executare silita.[Art.622 NCPC]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata - punere in executare Bcostache13 gmail.com Bcostache13 gmail.com Buna seara .am castigat un proces program de vizizita definitva si in sentinta scrie clar ca ea trebuie sa imi dea cheltuielile de judecata si nu vrea ce ... (vezi toată discuția)
Bunã ziua - plata executor Lylyca Lylyca Voi fi in mod sigur executată silit prin plata a 31000lei In baza cărui act normativ ( OUG, HG, Lege ) se stabileste taxa pentru executor si cine o ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa imi recuperez cheltuielile de judecata? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua, va rog o mina de ajutor. Avocatul meu m-a lasat sa ma descurc cu asta. Am castigat irevocabil si am cheltuieli de judecata de recuperat din anul ... (vezi toată discuția)