elga50 a scris:
In cazul repartitoarelor va contrazic.
Daca in luna precedenta a avut consum estimat si in luna curenta se dovedeste ca indexul curent citit este mai mic decat cel estimat, atunci unitatile de index in plus se scad din consumul la tevile verticale, astfel rezultand o suma mai mica decat la un apartament similar, dar cu CT caruia nu i se estimeaza niciodata consumul (la calorifere).
Dvs. doamna ma puteti contrazice ca acesta-i rolul forumului, sa invatam tot timpul unii de la altii.
Da, se poate si ce ziceti dvs., insa eu m-am referit la o functionare normala, cu citiri la timp - mai mult, observati ce se spune in topic. Ideea este ca initiatoarea nu are toate informatiile pentru ca discutia sa fie normala, nici nu ne spune daca proprietarii fara CT au repartitoare de costuri, asa ca despre ce vorbim?
Ce vreau sa zic: daca am avea la dispozitie acel formular centralizator pe care firma de repartitoare il prezinta la asociatie, am observa ca toate apartamentele au rubrici cu costuri reparizate pe tevi interioare (izolate - neizolate),spatii comune, subsoluri. Aceste costuri nu vor fi la fel pentru toate apartamentele, se stie, dar sunt si populeaza acele rubrici de sus pana jos si, de regula, nu se poate intampla ca unui apartament bransat la sistemul de incalzire centralizat sa i se repartizeze costuri mai mici decat unuia cu CT, chiar in conditiile in care apartamentul bransat are caloriferele inchise.
Deci cam la aceste lucruri m-am referit.
Pentru clarificare, @marinica71 sa mearga la sediul asociatiei si sa intrebe ce si cum...
Tot nu ne-a spus daca are sau nu repartitoare in bloc !