avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata tevilor de caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata tevilor de caldura

buna ziua!locuiesc la et.3 intr un bloc cu 10 et.in cele11 apartamente de pe tronsonul meu(pe verticala) doar 1 mai este racordat la termoficare restul avem centrale de ap.pentru luna dec.mi a venit sa platesc tevile(fara spatii comune)pe luna dec.37 lei iar in total cele 11 apart un cost total pe tevi de 258 lei.vecinul meu care este bransat la termoficare are de plata 2,5 lei pentru caldura din ap.cum se face calculul daca vecinul consuma de 2,5 lei iar ceilalti trebuie sa platim pe tevi 258lei?acest vecin locuieste deasupra mea si nu mi asigura confortul termic legal.pe luna ian trebuie sa platesc doar tevile partea mea 60 lei iar el are la individual 16,5 lei.in total pe ian vom plati toti locatarii de pe tronsonul meu doar tevile 460 lei(fara spatii comune).este posibil?pot merge la protectia consumatorului?ce pot face?multumesc!
Cel mai recent răspuns: marinica71 , utilizator 10:45, 18 Februarie 2016
elga50 a scris:

In cazul repartitoarelor va contrazic.
Daca in luna precedenta a avut consum estimat si in luna curenta se dovedeste ca indexul curent citit este mai mic decat cel estimat, atunci unitatile de index in plus se scad din consumul la tevile verticale, astfel rezultand o suma mai mica decat la un apartament similar, dar cu CT caruia nu i se estimeaza niciodata consumul (la calorifere).

Dvs. doamna ma puteti contrazice ca acesta-i rolul forumului, sa invatam tot timpul unii de la altii.
Da, se poate si ce ziceti dvs., insa eu m-am referit la o functionare normala, cu citiri la timp - mai mult, observati ce se spune in topic. Ideea este ca initiatoarea nu are toate informatiile pentru ca discutia sa fie normala, nici nu ne spune daca proprietarii fara CT au repartitoare de costuri, asa ca despre ce vorbim?
Ce vreau sa zic: daca am avea la dispozitie acel formular centralizator pe care firma de repartitoare il prezinta la asociatie, am observa ca toate apartamentele au rubrici cu costuri reparizate pe tevi interioare (izolate - neizolate),spatii comune, subsoluri. Aceste costuri nu vor fi la fel pentru toate apartamentele, se stie, dar sunt si populeaza acele rubrici de sus pana jos si, de regula, nu se poate intampla ca unui apartament bransat la sistemul de incalzire centralizat sa i se repartizeze costuri mai mici decat unuia cu CT, chiar in conditiile in care apartamentul bransat are caloriferele inchise.
Deci cam la aceste lucruri m-am referit.

Pentru clarificare, @marinica71 sa mearga la sediul asociatiei si sa intrebe ce si cum...
Tot nu ne-a spus daca are sau nu repartitoare in bloc !
Stiti, de obicei lumea se uita pe lista si se compara cu vecinii. Apoi vine pe forum si intreaba.
Nu se duc la administrator sa intrebe ce si cum.

Pe baza experientei pe care o am luna de luna pe timpul sezonului rece (n-as mai fi avut-o!!!) stiu ca se intampla aceste estimari si regularizari vesnice care nu se termina niciodata pentru ca oamenii sunt neglijenti sau foarte ocupati si uituci sau pur si simplu nu raspund la atentionari repetate sa citeasca si sa dea indecsii .... si apoi trebuie sa le faci regularizari si sa dai cu explicatii altora care se uita pe lista nu la cat au ei de plata, ci mai mult la cat au vecinii lor de plata.
Chiar luna trecuta am avut o discutie cu un locatar care avea o suma mare de plata la caldura (pentru ca si consumase mult) care se compara cu unul care avea acumulate o suma marisoara de unitati de indecsi pe care firma i le tot scadea din consumul pe calorifere si tevi verticale de cateva luni. Acest lucru nu voia sa-l priceapa locatarul meu .... sau, ma rog, se facea ca nu pricepe.
da,vecinii mei au repartitoare pe fiecare calorifer.in ceea ce priveste asociatia de propietari acestia mi au spus ca ei nu se ocupa de citirea repartitoarelor si a repartizarii costurilor.

la mine in bloc luna de luna vine un reprezentant al firmei care se ocupa de calculul agentului termic si citeste aceste repartitoare si incaseaza un comision de 12 lei pt aceasta citire.deci nu e cazul de a gresi cineva indecsii.

Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)