avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale comert
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

comert

buna dimineata.
acum ceva timp in urma (cam 1,5 ani) am inceput o colaborare cu o firma care are parc de autocamioane, eu fiind distribuitor de piese si accesorii auto. Nu am incheiat contract cu firma respectiva. L prima livrare de marfa, contravaloarea facturii emise am acoperit-o cu un bilet la ordin emis de catre firma caria i-am livrat marfa. La termenul scadent s-a dovedit ca BO emis nu avea acoperire, dar am incasat banii ulterior dupa un termenoarecare de la 10-20 zile peste termenul precizat pe factura emisa de societatea mea. Am continuat colaborarea in felul acesta . In acest moment am cateva facturi emise - perioada noiembrie- jumatatea lunii decembrei 2015. Vazand ca nu mi se mai achita facturile scadente mai vechi de 30- 45 zile nu am mai livrat marfa, dar nici nu mi s-a mai platit. In urma contactarilor telefonice, mesaje pe telefon sau serviciul whatsapp de pe telefon mi s-au facut tot felul de promisiuni de plata,dar niciuna finalizata. Aseara in urma unei discutii telefonice, am atras atentia administratorului firmei care imi datoreaza bani, ca daca va continua in acest fel ma vad nevoit sa apelez la instanta, pentru a-mi recupera prejudiciul. Acesta mi-a raspuns ca daca apelez la instanta el nu imi va mai plati nimic, va baga firma in faliment si nu imi voi mai recupera banii. O singura data mi s-a facut o plata dintr-un cont al firmei respective. Dar se prefera sa se plateasca dintr-un cont personal , scotandu-se bani de la bancomat. Am o presupunere ca firma lucreaza la negru. Nu asta ma intereseaza pe mine. Ce sfaturi imi puteti da pentru a -mi recupera suma datorata de firma respectiva. Am ccesat diverse pareri pe internet siuna mi s-a parut interesanta: redau aici inceputul :Prealabila adresata organului de urmarire penala*-*Drept Online - Nimeni nu e mai presus de lege
- Art 187/181 folosit in model trebuie inlocuit cu : Abuzul de incredere (art. 213 Cod penal) - asta daca nu aveti contract semnat. Nici eu nu am contract semnat.
Mu ltumesc. Cu deosebita stima

Alte discuții în legătură

Comert - facturi neplatite avatar1979 avatar1979 Subiect: comert buna dimineata. acum ceva timp in urma (cam 1,5 ani) am inceput o colaborare cu o firma care are parc de autocamioane, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau in judecata o firma liviaioana liviaioana Buna ziua, in urma cu 2 luni am achizitionat o mobila de dormitor facuta pe comanda. cu toate ca termenul de executie pe care firma l-a specificat era de 30 ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la o societate radiata georgelgica georgelgica Am doua BO emise de o societate comerciala care a depus cerere de radiere in urma cu 1 luna de zile. Scadenta celor doua BO e peste 2 saptamani. Care e ... (vezi toată discuția)