avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum pot sa dau in judecata o firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum pot sa dau in judecata o firma

Buna ziua,

in urma cu 2 luni am achizitionat o mobila de dormitor facuta pe comanda. cu toate ca termenul de executie pe care firma l-a specificat era de 30 de zile calendaristice, mobila a avut o intaziere de 2 saptamani...intarzia si mai mult daca nu ii stresam cu telefoanele. Pe langa faptul ca firma a livrat-o cu intarziere, nici nu corespundea cererii mele, dar am lasat-o balta ca deja imi facusem prea multi nervi. La nici o luna de la folosirea ei, patul s-a rupt...am sunat la producator sa-i instiintez de calitatea produselor livrate si am cerut sa mi se faca un alt pat...ca si data trecuta, nu le-a pasat. le-am dat mail cu pozele tututror defectelor, tatal meu a fost personal sa vorbeasca cu directorul firmei, dar l-a intampinat directorul comercial care a fost de o nesimtire crunta. intrebarea mea este: cum pot sa-i actionez in instanta sa-mi recuperez banii (5400 ron - pe o gramada de pal de cea mai proasta calitate) plus daune.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liviaioana , utilizator 13:29, 26 Septembrie 2014
in functie de clauzele contractului pe care l-ati incheiat cu ei se pot vedea astfel de detalii.
nu am niciun contract...doar factura din care reiese plata serviciului
In cazul in care nu ati incheiat niciun contract Factura emisa de firma este un inscris oficial ca ati avut o intelegere verbala Factura ati semnat-o?
Cu ce vi s-a livrat mobila aveti vreun document?Marfa a fost trimisa cu vreun delegat angajat al firmei?Aveti dovada platii? Nu cred ca puteti cere daune dar macar sa va recuperati banii
Ati formulat in scris ce va nemultumeste?Sesizati ANPC
factura este semnata, iar marfa mi-a fost livrata de soferul firmei. am avut mai multe discutii telefonice cu ei, dar le-am trimis si un mail cu toate defectele mobilei + poze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu recunoaste factura si marfa .... ContSters303515 ContSters303515 Buna ziua, Lucrez la o firma de distributie, pe data de 12.10.2013 am livrat catre firma x marfa + factura la termen de 30 zile. Firma x a semnat si ... (vezi toată discuția)
Am executat mobilă pentru un client care a reclamat o defecțiune. m-am oferit să-i schimb partea defectă dar el refuză, vrea un alt produs. sunt obligat să-i accept pretenția? mierloianamaria mierloianamaria Buna ziua. Daca ma poate lamuri cineva, am un client caruia i am facut mobila, pat, dulap, mobilier suspendat. In cazul patului, i s a livrat, montat, ... (vezi toată discuția)
Ce se întamplă în cazul în care produsele comandate / plătite integral nu corespund cu ceea ce a livrat furnizorul ? ANTONIA POPESCU ANTONIA POPESCU Buna ziua, In luna Iunie 2017 am comandat / platit integral mobilier de la firma NOBLESSE INTERIOR Acum doua saptamani aceasta firma , din comanda totala ... (vezi toată discuția)