avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comert - facturi neplatite
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comert - facturi neplatite

Subiect: comert

buna dimineata.
acum ceva timp in urma (cam 1,5 ani) am inceput o colaborare cu o firma care are parc de autocamioane, eu fiind distribuitor de piese si accesorii auto. Nu am incheiat contract cu firma respectiva. L prima livrare de marfa, contravaloarea facturii emise am acoperit-o cu un bilet la ordin emis de catre firma caria i-am livrat marfa. La termenul scadent s-a dovedit ca BO emis nu avea acoperire, dar am incasat banii ulterior dupa un termenoarecare de la 10-20 zile peste termenul precizat pe factura emisa de societatea mea. Am continuat colaborarea in felul acesta . In acest moment am cateva facturi emise - perioada noiembrie- jumatatea lunii decembrei 2015. Vazand ca nu mi se mai achita facturile scadente mai vechi de 30- 45 zile nu am mai livrat marfa, dar nici nu mi s-a mai platit. In urma contactarilor telefonice, mesaje pe telefon sau serviciul whatsapp de pe telefon mi s-au facut tot felul de promisiuni de plata,dar niciuna finalizata. Aseara in urma unei discutii telefonice, am atras atentia administratorului firmei care imi datoreaza bani, ca daca va continua in acest fel ma vad nevoit sa apelez la instanta, pentru a-mi recupera prejudiciul. Acesta mi-a raspuns ca daca apelez la instanta el nu imi va mai plati nimic, va baga firma in faliment si nu imi voi mai recupera banii. O singura data mi s-a facut o plata dintr-un cont al firmei respective. Dar se prefera sa se plateasca dintr-un cont personal , scotandu-se bani de la bancomat. Am o presupunere ca firma lucreaza la negru. Nu asta ma intereseaza pe mine. Ce sfaturi imi puteti da pentru a -mi recupera suma datorata de firma respectiva. Am ccesat diverse pareri pe internet siuna mi s-a parut interesanta: redau aici inceputul realabila adresata organului de urmarire penala*-*Drept Online - Nimeni nu e mai presus de lege
- Art 187/181 folosit in model trebuie inlocuit cu : Abuzul de incredere (art. 213 Cod penal) - asta daca nu aveti contract semnat. Nici eu nu am contract semnat.
Mu ltumesc. Cu deosebita stima
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:12, 11 Iulie 2016
deci in momentul de fata aveti facturi emise dar fara contract de furrnizare marfa?
Depinde daca facturile au fost insusite prin semnatura ori alt mod,a recunoscut obligatia de plata prin mail,telefonic, puteti utiliza procedura ordonantei de plata prevazuta de art.1014-1025 NCPC.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert avatar1979 avatar1979 buna dimineata. acum ceva timp in urma (cam 1,5 ani) am inceput o colaborare cu o firma care are parc de autocamioane, eu fiind distribuitor de piese si ... (vezi toată discuția)
Marfa livrata, bani neincasati sandro73 sandro73 Buna ziua, am livrat o marfa unui client (PF), care a ales sa cumpere aceste bunuri printr-o firma. La lansarea comenzii s-a predat factura de avans si ... (vezi toată discuția)
Citatie cu somatie de plata AncaRaluca AncaRaluca Acum doi ani am inceput o colaborare cu un furnizor care incerca sa intre pe piata cu o marca noua de produse. In dorinta unei colaborari eficiente de ambele ... (vezi toată discuția)