avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate si indemnizatie de handicap

Buna ziua,
In cazul unui pensionar de invaliditate, cu pensie sociala, adica pensia de pe decizie este mai mica decat pensia sociala, se poate cumula pensia de invaliditate sociala cu indemnizatia de handicap? Adica, daca ar primi si indemnizatie de handicap atunci i s-ar scadea din pensia sociala?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 13:11, 16 Februarie 2016
Indemnizatia de handicap se poate cumula cu orice tip de pensie.
Am inteles ca se poate cumula dar fiind vorba de o pensie de invaliditate sociala nu stiu daca nu se scade din pensia sociala valoarea indemnizatiei de handicap, adica ar primi mai mica pensia sociala.
Gasiti toate informatiile aici:

[ link extern ]
buna se cumuleaza cele doua fara a se scadea nimica indeferent de cat e valoarea pensie de invalidiate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata - caz de dizabilitate - handicap preexistent tarabuzan tarabuzan Bun gasit. Sunt nascut in decembrie 1976, angajat din mai 2006, fara intreruperi, cu salariu minim pe economie. Am o dizabilitate – grad 2, accentuat, din ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru o persoana de 20 de ani aly99 aly99 Am un copil in varsta de 20 ani cu handicap grav,grad 1,am facut un dosar la casa de pensie pentru a primi pensie de incapacitate de munca,am depus dosarul si ... (vezi toată discuția)
Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)