avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil tata

Buna ziua
As dori o lamurire, in interpretarea art.11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.
Daca mama a solicitat ccc pana la 1 an dar la implinirea varstei de 7 luni a copilului doreste sa se intoarca la serviciu, tatal are dreptul sa solicite celelalte 5 luni concediu sau are dreptul la doar 1 luna?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:15, 16 Februarie 2016
1. Tatal copilului poate solicita cel putin o luna de concediu crestere copil (CCC).

2. Asta inseamna ca poate intra in CCC si mai mult de o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luna de concediu pentru tatici cristina_cenusar cristina_cenusar nelamurirea mea e legata de faptul ca as vrea sa optam pentru intoarcerea mea la serviciu timp de o luna, respectiv ramanerea tatalui acasa imediat dupa cele ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil incepand din 01.03.2012 conform oug nr. 111/2010 modificata anastancu anastancu Buna ziua, OU 111/8.12.2010 si Normele de aplicare ale acesteia s-au modificat prin H 57/30.01.2012. Am parcurs textul legislativ (cam in diagonala, recunosc ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)