avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa succesiune

am o problema in ceea ce priveste taxa de succesiune. Unul dintre mostenitori nu isi da acordul pentru initierea taxei de succesiune.Avem nevoie de aceasta taxa pentru a vinde un pamant ce a apartinut tatalui meu care a decedat. In viata este doar mama mea si cele trei surori ale mele. Ce putem face pentru initierea taxei si cat i se cuvine mamei mele din totalul averii si cat copiilor? Va rog sa imi raspunde-ti cat de repede este posibil.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 08:48, 4 August 2009
Initierea taxei de succesiune? Nu am auzit in viata mea de aceasta procedura!
Dumneavoastra doriti pesemne sa va referiti la deschiderea si dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatelor de mostenitor!
Masa succesorala se va imparti astfel:
--mama dvs ia 1/4 din partea tatalui , adica 1/8 , plus jumatatea care i se cuvine de drept , deci va avea in total 5/8
--cele trei fiice iau 3/4 din jumatatea tatalui adica 3/8 in total , fiecareia dintre ele revenindu-i o cota de 1/8
Taxele notariale pentru succesiune se calculeaza in functie de valoarea masei succesorale (in acest caz se tine cont de localizarea terenului , suprafata , etc) . Mergeti la un notar public si va va calcula cu exactitate.
SUCCES!
B-)
buna dimineata .
va referiti probabil la faptul ca, unul dintre mostenitori nu este de acord cu deschiderea succesiunii dupa tatal dvs .
chiar daca un erede se opune, ceilalti ( este suficient sa se prezinte si un singur succesor ) se pot prezenta la notar in vederea dezbaterii succesiunii, urmand ca toti succesorii sa fie citati la termenul stabilit de catre notar pt dezbaterea succesiunii .
nu uitati de acceptarea succesiunii in termenul legal de 6 luni de la decesul defunctului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune stanciu luminita stanciu luminita Buna ziua Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)
Succesiune adrianateo adrianateo Buna ziua! As dori sa stiu ce, cota parte are un parinte care este in viata si cei patru copii dupa decedarea mamei, cat costa sa deschizi succesiunea, cine o ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 2 parinti matei iuliana matei iuliana buna ziua, ma numesc Iuliana si mai am inca trei frati, mama noastra a decedat in urma cu 14ani si tata nu a vrut sa faca succesiunea. In data de 6 noiembrie ... (vezi toată discuția)