buna ziua as dori daca cineva poate sa ma ajute cu problema mea . Sotul meu primeste indemnizatie crestere copil pana la 2 ani acum el are 1an si 7 luni eu am lucrat pana in luna decembrie si de atnci nu imi gasesc nimic.Momentan ne descurcam greu doar cu indemnizatia si sotul meu ar vrea sa plece in strainatate (Anglia). Ce trebuie facut ? trebuie renuntat la indemnizatie? cum sa procedam ca nu e sigur ca isi gaseste de munca atunci eu cum o sa cresc doi copii ? va rog ajutatima cu un raspuns. Multumesc anticipat
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...
2. Asadar pentru a primi in continuare indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie sa locuiasca in Romania impreuna cu copilul respectiv.