avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua as dori daca cineva poate sa ma ajute cu problema mea . Sotul meu primeste indemnizatie crestere copil pana la 2 ani acum el are 1an si 7 luni eu am lucrat pana in luna decembrie si de atnci nu imi gasesc nimic.Momentan ne descurcam greu doar cu indemnizatia si sotul meu ar vrea sa plece in strainatate (Anglia). Ce trebuie facut ? trebuie renuntat la indemnizatie? cum sa procedam ca nu e sigur ca isi gaseste de munca atunci eu cum o sa cresc doi copii ? va rog ajutatima cu un raspuns. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:44, 17 Februarie 2016
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

2. Asadar pentru a primi in continuare indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie sa locuiasca in Romania impreuna cu copilul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere si ingrijire copil carminaradu carminaradu Buna ziua, am intampinat urmatoarea situatie: am nascut un baietel in Austria in luna august 2013 si tatal copilului(sotul meu) si-a dorit ca fiul lui sa fie ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate lavinia_serban lavinia_serban Buna ziua, de curand sotul meu a plecat in Anglia sa munceasca. As dori sa plec si eu la el sa muncesc, dar vreau sa stiu daca trebuie sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Szkeszeg Szkeszeg Buna ziua, De curand am aflat ca o sa avem un bebelus, sotia lucreaza in Romania la o multinationala iar eu lucrez in Ungaria cu contract. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)