avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
De curand am aflat ca o sa avem un bebelus, sotia lucreaza in Romania la o multinationala iar eu lucrez in Ungaria cu contract.
Intrebarea mea este daca sotia va naste in ungaria si v-a locui acolo pana copilul v-a implini 1an, v-a primi indemnizatia de crestere copil din Romania, adica cei 85% din salariul net primit in tara?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:31, 28 Octombrie 2014
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...
Prin urmare de unde primeste indemnizatia de crestere copil in acest caz
1. Daca angajatorul este din Romania indemnizatia o primeste din Romania dar ca sa poata beneficia de ea trebuie sa locuiasca cu copilul in Romania pe perioada cat primeste indemnizatia.

2. Daca angajatorul este din Ungaria se supune legislatiei de asigurari sociale din Ungaria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil maier26 maier26 buna ziua as dori daca cineva poate sa ma ajute cu problema mea . Sotul meu primeste indemnizatie crestere copil pana la 2 ani acum el are 1an si 7 luni eu am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil, copilul fiind pe teritoriul frantei in acest timp ralucadavid24121987 ralucadavid24121987 Buna ziua! Se poate beneficia de indemnizatie crestere copil, daca copilul se afla pe teritoriul Frantei? Copilul are dubla cetatenie (mama ro, tata fr), ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie banuciprian banuciprian eu lucru in germani,a venit sotia si copilu si am facut amelding, si miam schimbat stoia clase la lucru la mine se taie indemnizatia din romania (vezi toată discuția)