avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil, copilul fiind pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil, copilul fiind pe teritoriul Frantei in acest timp

Buna ziua!
Se poate beneficia de indemnizatie crestere copil, daca copilul se afla pe teritoriul Frantei?
Copilul are dubla cetatenie (mama ro, tata fr), iar mama lucreaza pentru o companie din Romania (indeplineste toate conditiile pentru indemnizatie crestere copil), dar se afla pe teritoriu francez pana cand copilul va implini 2 ani.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 12 Octombrie 2020
Buna ziua,
Art. 12 din OUG 111/2010
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.
...
Multumesc, am inteles, am crezut ca indemnizatia se primeste daca mama dovedeste ca nu primeste indemnizatie de la statul francez. Exista si aceasta varianta?Presupun ca nu, din moment ce legea spune ca solicitantul trebuie sa locuiasca in Romania..
Nu exista in legislatie varianta mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Szkeszeg Szkeszeg Buna ziua, De curand am aflat ca o sa avem un bebelus, sotia lucreaza in Romania la o multinationala iar eu lucrez in Ungaria cu contract. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil maier26 maier26 buna ziua as dori daca cineva poate sa ma ajute cu problema mea . Sotul meu primeste indemnizatie crestere copil pana la 2 ani acum el are 1an si 7 luni eu am ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal pentru un copil cu alta cetatenie decat romana huidu76 huidu76 Buna ziua, Locuiesc in Germania, iar in Romania am un cabinet de expertiza in functiune drept pentru care sunt asigurata si in Ro la CAS si CASS. Sunt ... (vezi toată discuția)