avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire neregulamentara am trecut peste liniea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua

Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut peste linia continua. A mai fost tras pe dreapta eu si cel pe care l-am depasit in acel moment (ca martor) si pus sa semneze procesul verbal inainte ca acesta sa fie scris si lasta apoi sa plece. Mie mi-au luat permisul pentru 30 de zile + amenda si mi-au dat o dovada valabila 15 zile (02.08.2009-16.08.2009). Precizez ca nu am semnat P-V deci acum nu il am la mine, a ramas la ei.
Imi recunosc greseala dar lucrul care ma determina sa imi recuperez permisul si sa nu platesc amenda este atitudinea politistilor care stateau la vanatoatre intr-un loc strategic (curba usoara la stanga, mascati de un panou publicitar)
Ce pot sa fac sa anulez P-V?
Mai am o intrebare: eu am dovada valabila 15 zile dar termenul maxim pt a primi P-V acasa este de 30 de zile, cum pot sa prelungesc valabilitatea dovezii pentru ca am nevoie de permis ca de aer.
Va multumesc anticipat.

P.S. ce se intampla daca nu primesc acasa P-V in termen de 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: Cromatic , utilizator 11:43, 6 August 2009
Analore a scris:
.............Sfatul meu in situatii de genul acesta semnatii procesul verbal cu obiectiunii, platitii amenda in 48 H, si dupa aia facetii contestatie la procesul verbal daca castigatii bani platitii vi se restituie ......

In cazul meu dupa ce primesc acasa P-V am la dispozitie 48 H sa platesc amenda la jumatate?
Da, aceasta posibilitate exista , insa dupa pierderea procesului , plata acesteia se face in integralitate.Daca ati platit deja amenda , si atacati procesul verbal , avand castig de cauza, aceasta vi se poate restitui.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Paulll a scris:
Ok, acum nu ramane decat sa ma rog sa nu ajunga P-V la mine in 30 de zile.


Daca P-V este trimis la mine (in cele 30 de zile) dar nu este nimeni acasa sa semneze de primire se poate spune ca P-V nu a ajuns la mine in termenul legal si devine nul?
Potrivit art. 31 alin. 1 din O.G. nr. 2/2001, impotriva procesului-verbal de contraventie se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
Conform art. 27 din acelasi act normativ, comunicarea procesului-verbal de contraventie se face prin posta cu aviz de primire semnat personal sau prin afisare care se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
Din chiar daca nu este nimeni acasa, o sa primiti aviz sa mergeti la posta sa-l ridicati daca nu il ridicati il afiseaza si gata .....
Analore a scris:
Conform art. 27 din acelasi act normativ, comunicarea procesului-verbal de contraventie se face prin posta cu aviz de primire semnat personal sau prin afisare care se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor.
Din chiar daca nu este nimeni acasa, o sa primiti aviz sa mergeti la posta sa-l ridicati daca nu il ridicati il afiseaza si gata .....

Poti sa imi explici (pe intelesul meu) ce inseamna "il afiseaza"?

Alte discuții în legătură

Termen comunicare proces verbal contraventie stefanut stefanut \"Executarea sanctiunilor contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea ... O-Mihai O-Mihai Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea prioritatii pietonilor. Nu am semnat procesul verbal, iar o perioada nu am fost acasa ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal contraventie fara data de comunicare LPK LPK Buna ziua, in cazul in care am refuzat sa semnez un proces verbal emis de un agent de la circulatie, care ar fi ordinea legala a metodelor de comunicare a ... (vezi toată discuția)