avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil pentru sot
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil pentru sot

Buna ziua,
Sunt angajata cu 2 ore, urmeaza sa nasc pe 15 martie 2016. Din varii motive ne-am hotarat sa isi ia sotul concediu crestere copil. Intrebarea mea este: daca eu imi dau demisia pe 1 martie, sotul poate solicita crestere copil odata cu nasterea copilului? Nu as vrea sa stau in cele 42 de zile de concediu obligatorii de dupa nastere. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 17 Februarie 2016
Acordarea concediului pentru cresterea copilului nu are nici-o legatura cu calitatea de salariat sau nu a celuilalt parinte al copilului.
Eu am citit ca are legatura, mama trebuie sa stea in concediu post-natal 42zile iar tatal poate solicita concediu crestere copil incepand cu ziua urmatoare....
Vedeti raspusurile primite aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie contract de munca cu 2 ore Andrew_G Andrew_G Buna ziua, Sunt angajata cu 2 ore, urmeaza sa nasc pe 15 martie 2016. Din varii motive ne-am hotarat sa isi ia sotul concediu crestere copil. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului diana03 diana03 daca nu intrunesc conditiile de acordare a concediului postnatal,pot intra direct in concediu de crestere a copilului si sa beneficiez de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Prenatal si concediu de ingrijire copil marcovicicatalina marcovicicatalina eu lucrez la o societate de 2 ani cu carte de munk pe 4ore,si trebuie sa nasc in octombrie,as dori dc se poate sa intru eu in cele 126zile post si prenatal si ... (vezi toată discuția)