avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contestatie la executare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contestatie la executare

Buna ziua,
In luna decembrie am angajat un avocat pt a contesta un titlu executoriu. Dupa amanarea pronuntarii in prima sedinta, acum instanta a decis urmatoarele:
"Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a intimatei invocată prin întâmpinare. Respinge contestaţia la executare formulată de contestatorul X în contradictoriu cu intimata Y. Cu apel în 10 zile de la comunicare."
Imi poate spune cineva ce inseamna de fapt "exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a intimatei"?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:44, 17 Februarie 2016
Cine e intimata, nu creditorul? Va uitați ce scrie pe titlu executoriu, partea care a obținut executarea, nu e aceeași cu cea împotriva căreia ați contestat.
In titlu scrie ca cei care au obtinut executarea sunt cei de la o firma de recuperari (Seragis, sau cam asa ceva), prin Asset (o alta firma de recuperare) - mandatat. Pe portaljust, la intimat este trecut cel mandatat (Asset). Avocatul spune ca a contestat executarea, nu altceva......
Avocatul v-a luat banii degeaba. Mandatarul nu are calitate procesual-pasivă.
"Cu apel în 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria X. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.02.2016.
Document: Hotarâre Y 16.02.2016"

Se poate face ceva la Curtea de apel, sau este cazul unei noi contestatii, de data aceasta catre cine trebuie?

Nu aruncați banii pe apel. Faceți o nou[ contestație, la titlu , pentru că bănuiesc că nu mai sunteți în termen să contestați executarea silită înseși.

Alte discuții în legătură

Contestatie executare Muscky Muscky Buna ziua, In luna decembrie am angajat un avocat pt a Face contestatie la executare invocand prescriptia extintiva fiind in termenul de 15 Sile. Dupa ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o parere. are rost sa fac apel? ignat_adi ignat_adi Am primit urmatoarea solutie: \"Respinge excepţia netimbrării, excepţia tardivităţii introducerii contestaţiei, excepţia lipsei calităţii procesuale ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare? nelamurire jondoe1 jondoe1 Ora estimata: 08:30 Complet: Camânari/incidente 15 Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a BEJ M ... (vezi toată discuția)