avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dubla poprire, solutii pentru deblocarea contului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dubla poprire, solutii pentru deblocarea contului

In urma neplatii unui credit am fost executat cu poprirea a o treime din salariu. DE ACORD! Problema este alta ..Unitatea la care sunt angajat a facut poprirea,dar in acelasi timp banca prin intermediul careia incasez salariul ,pe card bancar, a mai facut si ea la randul ei inca o poprire! Este corect? Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie facut ca aceasta situatie sa nu se mai repete!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
cornel selaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:12, 19 Februarie 2016
Cred ca nu este corect.
Angajatorul trebuie sa il informeze pe executor ca a infiintat poprirea.
Executorul cere deblocarea conturilor bancare, deoarece poprirea este infiintata la angajator.
Înființarea celor două popriri este corectă. Faptul că s-a reținut mai mult de 1/3 din salariu nu este corect.

Va trebui să anunțați la bancă faptul că angajatorul reține 1/3 din salariu și să le cereți să vă restituie diferența, cash, la casieria Băncii. Veți duce, în acest sens, o adresă emisă de angajator, în care se menționează acest fapt.

Puteți solicita și executorului să facă o precizare în acest sens către bancă.
Trebuie sa solicitati executorului judecatoresc desfiintarea popririi asupra sumelor cu titlu de venit salarial cu care este creditat contul bancar - bancile nu au dreptul de a desfiinta ele poprirea, chiar daca stiu ca se incaseaza si de la angajator.
Cat priveste sumele deja consemnate la dispozitia executorului probabil au fost distribuite si nu mai pot fi returnate decat in eventualitatea unei contestatii admise cu intoarcerea executarii.
De acord că banca nu poate desființa poprirea. Ceea ce face banca este să nu rețină sumele neurmăribile silit. Și băncile fac asta, în afară de una.
Domnule Ilie banca nu poate să îi emită sumele care au fost deja virate n contul executorului. Iar pentru a sista poprirea de pe cont are nevoie de document oficial de la cel care a dispus poprirea. Aşa că executorul trebuie să facă demersurile în momentul când primeşte de la angajator documentul prin care se confirmă înfiinţarea popririi, din păcate sunt prea puţini cei care şi fac o astfel de hârtie.

Alte discuții în legătură

Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe stat achitata independent de catre salariat dni1967 dni1967 Buna ziua, am un salariat care isi achita poprirea independent, direct la banca, in contul executorului, inainte de plata salariilor. Banii i se retin pe ... (vezi toată discuția)
Poprirea pensiei de intretinere pt minor mariaa2453 mariaa2453 Buna seara Fostul meu sot plateste pensia de interinere pt minor intr-un cont bancar care mi-a fost poprit pt neplata unui credit . In respectivul cont ... (vezi toată discuția)