avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren fara drept de servitute intabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren fara drept de servitute intabulat

Vreau sa cumpar un teren infundat care are drept de servitute asupra drumului de acces stipulat atat in actul de dezmembrare cat si in contractul de VC actual. Mentionez faptul ca proprietarul nu detine cota parte din drum. El fiind in proprietatea celor din fata. Problema este ca dreptul de servitute nu este intabulat in CF drumului si dl. Notar nu vrea sa ne finalizeze actele de VC pe motivul ca o sa fie respinsa intabularea terenulul pe numele cumparatorului. Intrebare: se poate vinde un teren care nu are dreptul de servitute intabulat in CF a drumului de acces? Am nevoie urgent de un raspuns pentru ca imi expira precontractul de VC. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Drum servitute topdra topdra Buna ziua, As vrea sa va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu un drum de servitute. Am cumparat in 2003 impreuna cu un prieten un teren de 700mp, dupa care ... (vezi toată discuția)
Reglementare drum de acces bmarian66 bmarian66 buna ziua. am cumparat in 2007 o casa cu terenul aferent in buzau. constructorul a avut un lot mare, l-a dezmembrat, a facut 4 case si a ramas un lot cam de ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are un proprietar de drum de servitute? moniquenoir27 moniquenoir27 Buna ziua, am si eu urmatoarea problema... Am cumparat impreuna cu alte 3 persoane un teren pe care l-am imparit si evident fiecare dintre noi am cedat, ... (vezi toată discuția)