buna ziua. am cumparat in 2007 o casa cu terenul aferent in buzau. constructorul a avut un lot mare, l-a dezmembrat, a facut 4 case si a ramas un lot cam de 300 mp. cele patru case nu au drum de acces la drum public, acesta facandu-se pe terenul ramas. este vorba de 10mpx30mp lungime. latimea de iesire la drum public fiind de 10ml. la intocmirea actelor la notar, am insistat ca sa imi apara in contract drum de acces 3 m latime pe partea de vest(partea in cauza). s-a facut incheierea de carte funciara, intabularea, dar acest drum nu a aparut nicaieri. acum, acest proprietar vrea sa cumpere si parcela vecina, si sa o alipeasca cu ce a ramas, adica cei 300mp. vrea sa mai construiasca cateva case, pentru acest lucru a venit cu un tabel de recunoastere a vecinatatii, si cu o schema pe care deasemeni nu apare acest drum de acces. am refuzat sa semnez, deoarece imi este frica ca prin aceasta semnatura sa nu se interpreteze ca renunt la drumul de acces. din cei patru cumparatori, doar pe contractul meu apare acest drum, eu stau si cel mau departe, in capatul celor 30m. intrebarea este ce pot face eu in aceasta situatie, sa imi pastrez accesul, si daca urbanismul de la buzau a procedat corect emitand autorizatii de constructie fara ca situatia acestui drum sa fie reglementata. va multumesc, Marian Badea
buna ziua!
trebuie sa apara in contractul de vc ceva referitor la accesul la lotul dvs, nu putea dezmembra si intabula la CF daca loturile erau infundate.
mergeti cu actele la un notar sau avocat care sa se dumireasca ce si cum.
Drum servitute
topdra
Buna ziua,
As vrea sa va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu un drum de servitute.
Am cumparat in 2003 impreuna cu un prieten un teren de 700mp, dupa care ... (vezi toată discuția)