avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute

Buna ziua,
As vrea sa va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu un drum de servitute.
Am cumparat in 2003 impreuna cu un prieten un teren de 700mp, dupa care l-am impartit frateste fara sa ne dam seama ca bucata din spate nu o sa aiba drum de acces.
Ulterior colegul meu si-a facut casa si a ipotecat casa si terenul.
In momentul de fata, cand sunt si eu cu casa aproape gata, am constatat ca nu pot sa bag gaze pentru ca neavand drum de acces nu au pe unde sa traga coloana de gaze.
In realitate noi am rearanjat terenul astfel incat sa am pe unde intra, dar in acte lotul meu figureaza fara drum de acces.
Ce pot sa fac in momentul de fata ca sa am drum de servitute si in acte, avand in vedere ca terenul colegului pe unde ar trebui sa am drumul e ipotecat?

Cu stima,
Dragos Topolica
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:45, 12 Noiembrie 2009
buna ziua!
adica ati facut dezmembrare si partaj?
nu se putea intabula lucrarea la CF, nu se intabuleaza loturi infundate!
Va multumesc pentru raspuns.

A fost facuta dezmembrarea si, s-au intabulat loturile.
Nici noi, nici cadastristul si nici notarita ni si-a dat seama de greseala.

Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
topdra, utilizator
dar nci cei de la Cf, nush sunati si spun eti-le ca au intabulat un lot infundat!
sui vedeti ce soluti vi se da!
puteti face in instanta o actiune pt obt unei servituti de trecere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii are un proprietar de drum de servitute? moniquenoir27 moniquenoir27 Buna ziua, am si eu urmatoarea problema... Am cumparat impreuna cu alte 3 persoane un teren pe care l-am imparit si evident fiecare dintre noi am cedat, ... (vezi toată discuția)
Reglementare drum de acces bmarian66 bmarian66 buna ziua. am cumparat in 2007 o casa cu terenul aferent in buzau. constructorul a avut un lot mare, l-a dezmembrat, a facut 4 case si a ramas un lot cam de ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara a dreptului de servitute uncas uncas Buna ziua, Se da un proprietar ce a parcelat un teren insa fara sa reglementeze un drum de servitute. Asa zisul drum de acces face parte dintr-ul lot ce are ... (vezi toată discuția)