avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare apartament

Buna seara

Ma puteti ajuta cu un sfat vis-a-vis de urmatoarea situatie??Am un imobil pe care intentionez sa-l vand si in urma vanzarii si sa achitionez altu mai mare.Am semnat un antecontract de vanzare imobil cu o agentie ,la alte prevederi este mentionat faptul ca daca eu ca vanzator ma razgandesc trebuie sa suport dublu comision.Motivele pentru care ma razgandesc sunt pt ca am ramas fara loc de munca si sotia este insarcinata in 8 luni,si nu mai avem cum sa vindem/cumparam in conditiile de fata.Mentionez ca imobilul de vanzare este in Galati,si de achizionat vreau in Constanta.Ma poate actiona in instanta aceasta agentie conform antecontractului semnat??Daca ma poate ajuta cineva, pot sa atasez si documentele justificative.Va multumesc,o seara buna!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:49, 17 Februarie 2016
Buna seara,
De actionat va pot actiona dar, in functie de apararile dumneavoastra, este posibil sa nu castige.
Probabil ati semnat un contract de intermediere cu agentia imobiliara si nu un "antecontract".

Antecontractul sau promisiunea bilaterala de v/c se incheie cu promitentul cumparator.

Sau agentia este proprietarul imobilului pe care intentionati sa il achizitionati?

Din moment ce agentia s-a asigurat ca in cazul in care va razganditi sa obtina un comision dublu actul pe care l-ati semnat are un termen limita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliare rox10 rox10 As vrea sa intreb legat de un contract incheiat cu o agentie imobiliara: 1. daca in contract scrie ca se va plati comisionul in momentul in care se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am pus un apartament la vânzare pe olx și la scurt ... Oanalili18 Oanalili18 Bună ziua! Am pus un apartament la vânzare pe olx și la scurt timp am fost contactat de mai multe agenții și la insistențele lor și pt că au spus că ... (vezi toată discuția)