avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am pus un apartament la vânzare pe olx ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am pus un apartament la vânzare pe olx și la scurt ...

Bună ziua! Am pus un apartament la vânzare pe olx și la scurt timp am fost contactat de mai multe agenții și la insistențele lor și pt că au spus că nu trebuie sa achit nimic daca nu finalizez vânzarea am acceptat colaborarea cu doua agenții,una dintre ele a venit cu o persoana la vizionare și aceasta ar fi vrut să cumpere,am semnat un acord de rezervare cu acesta. Între timp ne-am hotărât să nu mai vindem deocamdată pt că banca nu ne oferă creditul pe care l-am cerut pt cumpărarea altui imobil. Acum agenția insistă că trebuie să plătesc comisionul stipulat în contractul de intermediere. Ce se poate face in acest caz pt că nu dorim să plătim acel comision?
Ați semnat un antecontract ?
Buna ziua

Depinde de conditiile acelui contract. Nu conteaza ce v-au spus la telefon, conteaza ce anume ati semnat.
Nu am semnat decât un acord de rezervare
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2025
Oanalili18, utilizator
Bună seara!
Verificați clauzele contractului pe care l-ați semnat cu agenția.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, pare corect. Ei iau comision daca isi indeplinesc ei obligatiile, independent de razgandirea dv. Munca lor a fost prestata, v-au adus cumparator.
Revedeti contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara Marcelica Marcelica Buna ziua! Am si o problema si am nevoie de un sfat. Sunt interesata de cumpararea unui apartament. Am fost la o vizionare impreuna cu o alta prietena prin ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare apartament gaby32 gaby32 Buna seara Ma puteti ajuta cu un sfat vis-a-vis de urmatoarea situatie??Am un imobil pe care intentionez sa-l vand si in urma vanzarii si sa achitionez altu ... (vezi toată discuția)
Clauza contract intermediere imobiliara Horimarian Horimarian Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă un agent imobiliar poate să profite cumva de următoarea clauză din contractul de intermediere, sau să ... (vezi toată discuția)