avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna pentru deplasare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna pentru deplasare.

Buna seara.
As vrea sa stiu conditiile legale de acordare a diurnei pentru deplasare.
Ma deplasez zilnic pe o distanta de 70 km si mi se spune ca trebuie sa am o distanta de peste 120 km fata de locul de munca de unde plec.
Mentionez faptul ca nu am cazare asigurata in zona unde ma deplasez cu ordin de deplasare si ca ma intorc zilnic in localitatea de unde plec.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:39, 17 Februarie 2016
In general, diurna se acorda pentru delegarea sau detaşarea într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care aveti locul permanent de muncă.
buna seara.
Directorul imi spune si si cei de la Resurse Umane imi spun ca trebuie sa ma deplasez la o distanta mai mare de 120km. De ce ? De unde?Are voie unitatea sa isi faca propriile reguli in acest sens?
Nu cunosc sa existe in legislatia muncii o astfel de dispozitie.

Sa va spuna unde este mentionata in legislatie aceasta prevedere ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la diurna? madalintt madalintt va salut. am si eu cateva nelamuriri in legatura cu acordarea diurnei. mai explicit: lucrez la o firma de distributie si 6-8 zile pe luna am alocata o alta ... (vezi toată discuția)
Diurna... petre32 petre32 Stimate domn/doamna, Lucrez la o companie privata de 3 luni, semnarea contractului s-a facut cu doua saptamani inainte de inceperea activitatii. Activitatea ... (vezi toată discuția)
Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)