avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit cladire mixta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit cladire mixta

Va rog sa ma lamuriti referitor la acest impozit pt ca de la Directia fiscala am primit 2 raspunsuri diferite. Am un apartament in care isi are sediul fiscal, cu contract de comodat, un SRL (al meu) doar intro incapere si nu se desfasoara activitate economica, dar care si-a inregistrat in contabilitate in 2015 cota parte din cheltuieli. In acest caz se datoreaza impozit ca locuinta nerezidentiala pt acea incapere sau se calculeaza ca rezidentiala pe tot apartamentul?Mi s-a spus ca din cauza inregistrarii in conta a cheltuielilor se considera nerezidential. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:12, 23 Februarie 2016
În cazul dvs suprafețele pot fi delimitate:încăperea în care nu desfășurați activitate economică dar pentru care deduceți cheltuieli=nerezidențială și încaperea rezidențială.Prin urmare apartamentul poate fi încadrat la clădiri cu destinație mixtă.
Citiți și acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladire cu destinatie mixta Elena 47 Elena 47 Art. 459. din noul cod fiscal prevede - (1) În cazul clădirilor cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează ... (vezi toată discuția)
Printre actele de depus la anaf în vederea constituirii unei pfi- expert contabil se află și contractul de comodat. trebuie acesta semnat de notar sau avocat? Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! Printre actele depuse la ANAF in vederea constituirii unei PFI- expert contabil se afla si contractul de comodat. Acesta trebuie semnat de notar sau ... (vezi toată discuția)
Proiect de act normativ - impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica [b]Impozitarea clădirilor cu destinaţie mixtă va fi clarificată prin noi modificări la normele Codului fiscal[/b] Normele pentru aplicarea noului Cod ... (vezi toată discuția)