avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proba audio - invatatoarea jigneste , ameninta , ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proba audio - invatatoarea jigneste , ameninta , umileste un elev

Cu respect . Vreau sa depun o plangere penala impotriva invatatoarei fiului meu pentru intrebuintarea de expresii jignitoare , amenintari si chiar umilirea repetata a copilului in fata colegilor . Am foarte multe inregistrari audio din timpul cursurilor. Intrebarea e daca aceste inregistrari sunt acceptate de instanta , am tot citit si tot nu m-am lamurit. Exista celebrul caz prezentat la televizor cu profesoara din Cluj Napoca , care a fost si condamnata conform art 296 alin 1 CP . Ce probe mai clare se pot prezenta daca nu inregistrarile audio ???
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:27, 18 Februarie 2016
Din cate stiu eu, probele audio/video nu sunt acceptate daca persoana inregistrata nu stia ca este inregistrata. Cel mai bine mergeti la Parchetul de pe langa Judecatoria de jurisdictie si expuneti problema si in cazul in care procurorul spune ca accepta inregistrarile ca probe, atunci depuneti plangere penala pentru sav. onfract. de purtare abuziva.
peskaroosh a scris:

Ce probe mai clare se pot prezenta daca nu inregistrarile audio ???

Declaratii de martori.


Andrei27111998 a scris:
Din cate stiu eu, probele audio/video nu sunt acceptate daca persoana inregistrata nu stia ca este inregistrata.

What ?? :O
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
trandafir2, moderator
In cazul de fata martorii sunt copii de clasa a doua . Nu sunt destul de chinuiti ? Acum ii mai luam si martori ?
peskaroosh a scris:
Acum ii mai luam si martori ?

Legea permite, daca organul de UP apreciaza, sa fie ascultati chiar si copilasii, obligatoriu in prezenta parintelui (si a psihologului).
Depuneți plângerea și probele și se va ocupa organul de urmărire penala în aprecierea cazului.


Trebuie văzut exact despre ce infracțiune este vorba și ce probe concludente exista.

Puteți depune ce probe considerați.

Alte discuții în legătură

Purtare abuziva a invatatoarei / art. 296 cp peskaroosh peskaroosh Cu respect . Vreau sa depun o plangere penala impotriva invatatoarei fiului meu pentru intrebuintarea de expresii jignitoare , amenintari si chiar umilirea ... (vezi toată discuția)
Proba audio intr-un proces radujit radujit Am si eu o intrebare: proba audio intr-un proces (fie penal fie de dreptul muncii) se poate admite ca si proba in instanta? Exista anumite conditii pe care ... (vezi toată discuția)
Pot reclama un caz de inselaciune daca nu am acte? Vixy00 Vixy00 In luna noiembrie a anul trecut am imprumutat o cunostinta cu bani. Si fiindca ne cunosteam i-am imprumutat banii fara sa fac nici un act. Persoana respectiva ... (vezi toată discuția)