avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare - cumparare imobil-evacuare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare - cumparare imobil-evacuare chiriasi

Salutare,
Urmeaza sa achizitionez un apartament in care momentan locuiesc niste chiriasi (o firma). Mi s-a spus de catre actualul proprietar ca ar trebui sa astept 2 luni pentru a-i evacua pe respectivii chiriasi, eu, evident, neavand niciun contract cu ei. As dori sa stiu care este situatia inainte de a incheia cvc pentru ca eu as vrea sa ma stabilesc cat mai repede in acel apartament.
Va multumesc.
faceti un antecontract de v-c., urmand sa incheiati contractul dupa cele doua luni cand vor pleca chiriasii.

atentie la dreptul de preemptiune al chiriasilor !
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
Roxana alina Stancu , Avocat
Multumesc mult. Problema e ca, fiind cu credit ipotecar lucrurile se complica putin si cele 2 luni s-ar putea sa vina impotriva mea mai ales daca apare legea darii in plata, eu necalificandu-ma in caz ca va creste avansul.
TRebuie vazut de ce sustine asta vanzatorul, care e temeiul locatiunii etc. Evacuarea dureaza si ea... chiriasii trebuie notificati, dat termen...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa cu chirias problematic Simmy Simmy Buna ziua, In primul rand, sa explic situatia. Prietena mea este in procedura de cumparare a unui apartament de 2 camere prin programul prima casa. ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare-cumparare chris75 chris75 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat ... (vezi toată discuția)
Chirias cu probleme gesica gesica Buna ziua, Am o problema legata de plecarea chiriasului din apartamentul meu. Contractul de inchiriere s-a incheiat in 15.10.2009. De atunci i-am ... (vezi toată discuția)