avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Debit restant intretinere la bloc si cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Debit restant intretinere la bloc si cheltuieli de judecata impuse

Buna ziua,

Am urmatoarea problema si am nevoie de sfaturile dvs. In cazul unui proces pentru recuperarea unui debit restant la intretinere, proprietarului apartamentului i s-a comunicat in sentinta civila obligativitatea la plata a debitului in valoare de 2500 lei si plata cheltuielilor de judecata constand in onorariu avocatial in valoare de 1000 lei. Desi paratul a recunoscut debitul inca de la prima infatisare tot i s-au imputat cheltuielile de judecata conform cu art 1522 al1 teza 1 din C. pr. civila. Paratul a luat legatura cu reclamantul inca de la prima notificare de trimitere in instanta si i-a comunicat acestuia ca va plati debitul, ca il recunoaste, dar ca din cauza problemelor financiare pe care le are nu isi va permite plata cheltuieililor de judecata si nu are rostul trimiterea in instanta daca se pot intelege pe cale amiabila. Insa reclamantul a interpretat ca o rea-vointa din partea paratului fara sa dea crezare situatiei acestuia, considerand ca sunt doar minciuni.
Intrebarea este urmatoarea: Ce se poate intampla in cazul in care paratul nu va putea plati acei 1000 lei reprez onorariul av reclamantului si va plati doar debitul de 2500 lei, datoria la intretinere? Cum i se va impune plata acestei sume? Se pot cere ca veniturile salariale ale paratului sa fie poprite pentru acesti bani sau se poate cere chiar ipotecarea apartamentului?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:25, 18 Februarie 2016
In situatia in care paratului din varii motive isi asuma responsabilitatea sa nu respecte hotararea definitiva a instantei de judecata -respectiv sa nu achite integral suma dispusa de instanta de judecata,asociatia de proprietari este indreptatita sa solicite executarea silita a debitorului-situatie in care debitorul va fi obligat la achitarea de costuri suplimentare generate cu executarea silita=onorariu executor,cheltuieli aferente documentelor de executare
Trebuie achitat tot ceea ce este in hotarare daca ea a ramas definitiva.

Incercati sa ajungeti la un acord de esalonare a platii.

In caz contrar exista riscul sa se apeleze la executare silita. Daca aveti venituri nu vor putea executa casa pt 1.000 lei, ci se va infiinta poprirea pe venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecatã Cristian Marian Cristian Marian Dacă am pierdut un proces și în prima instanță și în a doua, înseamnă că trebuie să plătesc cheltuielile de judecată pentru amândouă ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata samblaky samblaky Stabilite cheltuieli de judecata.Reclamantii, in numar de 5 trebuie sa achite paratilor, in numar de 2 , cheltuieli in suma de 2500 lei. Ne hotaram 3 ... (vezi toată discuția)
Executare silita - mai multi parati muser1254 muser1254 Este vorba de un proces care a trecut prin toate fazele: fond, apel, recurs. Exista un reclamant si 4 parati. La apel, instanta a hotarat: \"Obligă ... (vezi toată discuția)