avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1325 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajarea unei persoane care mai lucreaza si in alta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajarea unei persoane care mai lucreaza si in alta parte

Buna ziua,

Pot angaja o persoana care este angajata in alta parte, dar este in concediu fara plata ? Persoana respectiva nu isi poate da demisia pentru ca patronul nu mai este la firma.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 18 Februarie 2016
Da, se poate, angajati-o.
1. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Asadar, se poate.
mariamarineci a scris:

...
Persoana respectiva nu isi poate da demisia pentru ca patronul nu mai este la firma.

Va multumesc!

Isi poate trimite demisia prin posta cu confirmare de primire ... chiar daca patronul nu este la firma,c.i.m.va inceta la expirarea termenului de preaviz.

Demisia nu se aproba de catre angajator, acesta ia doar la cunostinta de initiativa salariatului de a inceta raportul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am restanta 16 zile de concediu de pe anul trecut plus pana in prezent Tuturas vasile Tuturas vasile As dori sa imi dau demisia dar nu stiu ce se intmpla cu zilele de concediu ?? De platit nu vrea angajatorul iar de desfacut contractu nu vrea doar dupa ce imi ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului de munca calin1992 calin1992 Un contract de munca se poate intrerupe fara decizia de incetare de la locul de munca anterior? Am semnat contractul de munca la o firma ramanand ca dupa ... (vezi toată discuția)
Urgent !! cbcalin cbcalin Am o nelamurire si as multumi celor care i-mi pot da un sfat in legatura cu aceasta : Sunt angajat al firmei Diverta din Timisoara de aproximativ o luna , ... (vezi toată discuția)