avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum pot sa plec cu sotia mea ucrainianca dupa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum pot sa plec cu sotia mea ucrainianca dupa casatorie in Belgia?

Buna ziua,

Eu si iubita mea vrem sa ne casatorim la vara in Romania. Eu momentan locuiesc in Brusel si incerc sa ma informez ce trebuie sa fac ca sa o pot lua cu mine dupa casatorie.

Am primit destule informatii contradictorii de la oficiul de imigrari si romanii din Belgia, asa ca ma bazez pe dumneavoastra #-o.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:58, 7 Martie 2016
Daca locuiti si munciti cu forme legale acolo, actul pe baza caruia poate obtine usor viza pentru Belgia este certificatul de casatorie romanesc.
Intrebati unul dintre dvs. la consulatele Belgiei din Ucraina - Kiev, Lviv, Odesa si Kharkiv
[ link extern ] /
ca sa obtineti informatii oficiale.
Cred ca la cel din Kiev ar fi cel mai indicat:
[ link extern ]

Dupa ce vine in Belgia are nevoie de permis de sedere / rezidenta si tot asa, intrebati la autoritatile belgiene ca e cea mai buna sursa. Ca prim pas, va trebui sa inregistrati venirea la autoritatile care au in competenta asta - la noi e Inspectoratul pentru Imigrari, prin alte parti e primaria... nu stiu.

Ce informatii contradictorii ati primit de la oficiul de imigrari?

Am fost de 2 ori la oficiul pentru emigrari din Iasi si prima data mi s-a spus ca aceasta trebuie sa se intoarce in Kiev si sa aplice pentru viza de reunire a familiei, ceea ce nu pare logic pentru mine intrucat dupa casatorie de ce trebuie sa plece ea la ea acasa, in loc sa facem ceva in Romania si apoi sa plecam impreuna in Brusel.

A doua oara alt angajat al oficiului pentru emigrari mi-a spus ca e suficient ca ea sa-si schimbe pasaportul si sa punem apostila pe certificatul de casatorie
Sa ne scrieti cum ati procedat in cele din urma.
cezarcardon a scris:

A doua oara alt angajat al oficiului pentru emigrari mi-a spus ca e suficient ca ea sa-si schimbe pasaportul si sa punem apostila pe certificatul de casatorie

Cred ca ati intrebat la poarta :)

Deocamdata ucrainienii au nevoie de viza pentru UE. Am cautat sa vad daca s-a semnat recent vreun tratat, nu s-a semnat dar zice un ziar din Moldova ca exista un proiect:
[ link extern ] /
Este corect ce v-a spus primul lucrator, chiar daca nu vi se pare logic. Certificatul romanesc de casatorie nu tine loc de viza pe pasaportul ei.

O varianta ar fi sa va casatoriti in Belgia, la primaria de care apartineti (la ambasada romana nu se oficiaza casatorii decat intre cetateni romani). Daca va doriti nunta o puteti face oricand dupa aceea, important e sa obtina permisul sau cartea de rezidenta.

Tot trebuie sa ceara viza, mi se pare mai simplu sa o ceara direct pentru Belgia - viza pentru turism pentru o perioada mai lunga (40-50 de zile), eventual cu dvs. sponsor daca n-are suficienti bani... dupa casatorie ar putea aplica pentru actele de sedere legala. N-ar mai face atatea drumuri.

Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2016
Ares-3, moderator
In privinta calatoriei si stabilirii in UE: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de rezidenta rommanitza rommanitza buna seara! ma numesc romanitza-cine ma poate ajuta cu citeva explicatii privind obtinerea cartii de rezidenta pe 5 ani? sunt casatorita cu un marocan de 7 ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean non ue SPESebastian SPESebastian Buna ziua, Incerc sa gasesc ceva detalii in legatura cu \\"problema mea\\" Urmeaza sa ma casatoresc cu o cetateanca a Republicii Belarusia; Vom Face nunta ... (vezi toată discuția)
Permis sedere sau viza cetatean strain casatorit cu cetatean roman boubi boubi BUNA ZIUA! Sunt cetatean roman casatorita cu cetatean ucrainean, formam o familie din 2010, avem 2 copii. As dori sa stiu ce e necesar sa facem pentru ca ... (vezi toată discuția)