cezarcardon a scris:
A doua oara alt angajat al oficiului pentru emigrari mi-a spus ca e suficient ca ea sa-si schimbe pasaportul si sa punem apostila pe certificatul de casatorie
Cred ca ati intrebat la poarta :)
Deocamdata ucrainienii au nevoie de viza pentru UE. Am cautat sa vad daca s-a semnat recent vreun tratat, nu s-a semnat dar zice un ziar din Moldova ca exista un proiect:
[ link extern ] /
Este corect ce v-a spus primul lucrator, chiar daca nu vi se pare logic. Certificatul romanesc de casatorie nu tine loc de viza pe pasaportul ei.
O varianta ar fi sa va casatoriti in Belgia, la primaria de care apartineti (la ambasada romana nu se oficiaza casatorii decat intre cetateni romani). Daca va doriti nunta o puteti face oricand dupa aceea, important e sa obtina permisul sau cartea de rezidenta.
Tot trebuie sa ceara viza, mi se pare mai simplu sa o ceara direct pentru Belgia - viza pentru turism pentru o perioada mai lunga (40-50 de zile), eventual cu dvs. sponsor daca n-are suficienti bani... dupa casatorie ar putea aplica pentru actele de sedere legala. N-ar mai face atatea drumuri.