avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presiune apa scazuta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presiune apa scazuta

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. La sfarsitul anului trecut mi-am cumparat un apartament la ultimul etaj, respectiv etajul 4. Dupa ce m-am mutat am descoperit ca sunt probleme cu apa, respectiv- nu este presiune niciodata si deseori nu mai curge deloc, nici apa calda nici apa rece. Pe langa disconfortul creat de lipsa apei , ma tem pentru centrala termica si masina de spalat. Am anuntat aceasta problema la asociatia de care apartin , insa fara nici un rezultat, doar promisiuni ca o sa se rezolve situatia (cam 5 luni de promisiuni).Am inteles de pe la vecini ca s-ar fi facut ceva modificari la tevi prin apartamente sau pe la subsol. Intrebarea mea este : CINE AR TREBUI SA REZOLVE ACEASTA SITUATIE, CA SA POT BENEFICIA SI EU DE RETEAUA DE APA LA FEL CA CEILALTI LOCATARI ? ASOCIATIA DE PROPRIETARI ARE VREO OBLIGATIE IN ACEST CAZ? Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: dianadaiana , utilizator 21:42, 20 Februarie 2016
Ceilalti vecini de etaj sau de coloana intampina aceeasi problema cu lipsa presiunii sau a apei?
Pe aceeasi coloana sunt ceva probleme si la etajul 3 dar la etajul 4 suntem doua apartamene cu aceleasi probleme.Am inteles ca o solutie ar fi , schimbarea coloanei.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
dianadaiana, utilizator
Adresati-va in scris as. prop. si /sau furnizorului direct. Au telefoane pe dispecerat sau puteti sesiza problema cu un e-mail.
Furnizorii, de obicei au ateliere pe cartiere. Vin baietii, masoara presiunea la parter, pentru clarificare masoara presiunea si in casa dvs,. trag o concluzie.
Daca nu toate apartamentele de la et. 4 se plang de presiunea slaba a apei, este posibl ca in subsol sa fie un robinet blocat sau uitat pe o pozitie de semiinchis. Incercati si serviciile unui instalator local, poate va rezolva mai simplu problema.
Din cate inteleg, as. prop. nu se prea implica. Ar trebui impulsionati...!

Mult succes!
Anterior demersului catre furnizor ,informati-va temeinic despre situatia presiunii apei la vecinii de la etajele inferioare
Daca cei de la parter,etajul 1 nu se confrunta cu situatie similara dv exista posibilitatea sa fie problema pe instalatia comuna de alimentare cu apa-situatie in care responsabila este asociatia de proprietari care raspunde pentru buna functionare parti comune de instalatii si constructii din condominiu
Trebuie atent verificat daca nu au fost interventii asupra instalatiei comune de alimentare cu apa la etajele de dedesubtul dv care sa genereze presiune scazuta la etajele superioare
Au existat situatii in care locatari de la etajele inferioare au intervenit asupra instalatiei comune,pentru inlocuire instalatie individuala sau remedieri in urma carora a cedat instalatia comuna verticala si s-a facut remediere de proasta calitate ,avand drept consecinta scaderea presiunii la consumatorii situati deasupra interventiei
Exact asa stau lucrurile, la etajele inferioare exista presiune la apa. Din spusele unor vecini , cu ceva timp in urma, au existat ceva lucrari la instalatie, undeva pe la etajul 2.Ce pot eu sa fac in aceasta situatie? Asociatia nu ar trebui sa ia masuri ?

Alte discuții în legătură

Blindare coloana teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos un raspuns la urmatoarea situatie \" _locuiesc intr-un bloc de 4 etaje,la et 2. -pe coloana mea toata lumea are centrala ,deci ... (vezi toată discuția)
Aș putea constrânge cumva asociația de proprietari ca să-mi schimbe țeava de apă pe tronson? stau la etajul 9/10 și, din păcate, presiunea apei este catastrofală weekman weekman Bună ziua! Cum aș putea cumva să constrâng asociația de proprietari să - mi schimbe țeava de apă pe tronson. Stau la etajul 9/10 și din păcate ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie sanitara...probleme cu vecinul, stres ,nervi...ajutor! lucica3 lucica3 Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:stau la bloc la etajul 1;de citva timp miroase oribil la baia mare si mica...a canal..si gasesc si nivelul ... (vezi toată discuția)