avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Talon autoturism retinut .Nu sunt proprietar .Helpp
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Talon autoturism retinut .Nu sunt proprietar .Helpp

Buna seara , am achizitionat un autoturism in anul 2014 de la o persoana din apropierea orasului meu .Domnul de la care am cumparat masina lucreaza la o firma din craiova , masina fiind inmatriculata pe firma .Firma respectiva la momentu terminari leasing-ului a reinoit masinile angajatilor , iar cele care erau in dotare la momentul respectiv au fost vandute .Angajatul care a lucrat pe respectiva masina a cumparato de la firma cu chitanta , iar eu am cumparato de la dansul prin contract de vanzare cumparare .Pe data de 11-02-2016 am fost oprit in trafic de Registru auto Roman (rar) si mi sa retinut certificatul de inmatriculare pe motivul ca avea montate lumini de alta intensitate(de tip xenon) . Problema este ca am platit amenda , urmeaza sa merg la rar ( de care apartin ) pentru aceea constatare si sa ridic talonul din localitatea respectiva unde este inmatriculata masina si de care apartine firma . Intrebarea mea este daca am nevoie sau nu de imputernicire de la aceea firma pentru ridicarea talonului sau daca il pot ridica prin actele doveditoare ca eu am cumparat masina de la domnul care la randul sau a cumparato de la firma . Mentionez ca am contract de vanzare cumparare intr-e mine si domnul si am si aceea chitanta . Sunt disperat , depind foarte mult de masina .
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
ContSters381991, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters381991 , utilizator 22:46, 13 Martie 2016
Termenul de fare procedura de inamtriculare vehicul, este de 30 de zile de la incheierea actului de achizitie bun mobil
Din anul 2014 pana in prezent a cam decazut termenul legal prevazut
Avand in vedere ca pe talonul retinut figureaza numele vanzatorului,RAR nu va elibera talonul,este obligatoriu necesara prezenta titularului
Dar , daca ma imputerniceste sa pot ridica eu talonu ?
Poblema este ca sunt 180 km distanta , si nu prea imi permit sa fac acest drum de 2-3 ori .
In ce consta aceasta imputernicire? Ce acte sunt necesare ?
Am rezolvat . Trebuie mers la RAR dupa ce ai remediat problema , iar acestia iti pun o holograma pe dovada apoi iti mai trebuie (imputernicire-delegatie) de la firma/proprietar . Te duci frumos la Regim Permise si Inmatriculari unde este inmatriculata masina cu "Dovada-Imputernicire/Procura-Copie buletin-Buletin in original " dar nu mai devreme de 15 zile deoarece nu ajunge talon-ul . La mine a durat 30 de zile sa ajunga de la Giurgiu la Dolj . O zi buna .
Din moment ce masina v-a fost vanduta cu contract de v/c in ce calitate a incheiat vanzatorul procura?
Ma delegat sa pot ridica eu talon-ul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)