avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VECHIME IN MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VECHIME IN MUNCA

Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema : daca in acelasi timp am un contract de munca de 8 ore si un altul cu 2 ore, se tine cont de cel cu 2 ore la vechimea in munca? ajuta cu ceva la anii de pensie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: dianadaiana , utilizator 21:40, 20 Februarie 2016
Buna seara,
Vechimea in munca reprezinta perioada lucrata in baza unui contr de munca indiferent de norma de munca (intreaga sau partial). Asadar daca o persoana lucreaza 1 an cu un CIM cu 8 ore/zi are aceeasi vechime cu o persoana care lucreaza cu 2 ore/zi.
Cumulul celor doua CIM va poate aduce un punctaj marit la calcularea pensiei. Adica se iau in considerare salariile pe care le aveti si din care se retine CAS-ul.
Deci nu veti avea vechime suplimentara dar veti putea beneficia de o pensie mai mare, in functie de cuantumul celor doua salarii.
MULTUMESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca leta2010 leta2010 Buna ziua.Sunt salariata cu 4 ore /zi la o societate si mai am trei contracte de munca cu 2 ore/zi.Va rog sa-mi spuneti daca la iesirea la pensie se iau in ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru 2 ore de lucru ludovicbutnaru ludovicbutnaru Buna ziua, Sotia mea lucreaza cu contract de munca partial,de numai doua ore pe zi.. Va rog sa-mi spuneti daca .la calcularea vechimii se considera numai ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pt.pensie melania voinea melania voinea se considera stagiu de cotizare perioada lucrata la o firma pe baza de contract de munca pentru 4 ore,inregistrat la itm si cu contributii platite ? in ... (vezi toată discuția)