avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme dezbatere succesiune

buna , rog sfat in urmatoarea situatie: parintii decedati , mama decedata in 2005, tatal decedat in 2014, casatoriti , suntem 3 frati buni si un frate vitreg( tatal a mai fost casatorit, de aici a rezultat fratele vitreg) , noi cei trei frati am fost la notar, am dat declaratiile de acceptare a mostenirii( nu am facut succesiune dupa ce a decedat mama , facem acum pt ambii parinti), fratele vitreg desi initial a zis ca renunta s-a dus la notar si a declarat ca accepta mostenirea. spune ca nu are nici o pretentie dar nici nu s-a prezentat la termenul la care ne-a citat notara pt dezbaterea mostenirii.intr-o discutie avuta cu el ne-a spus ca se va prezenta la notar ca sa isi modifice declaratia data initial de acceptare a mostenirii adica sa dea declaratie de renuntare la mostenire. acum nu vrea sa mai comunice cu noi sub nici o forma, iar noi acum stam si asteptam cu actele incepute la notar . ce pot face in acest caz ? se mai poate modifica acea declaratie din acceptare in renuntare la mostenire? si ce este de facut in acest caz, mentionez ca fratele vitreg nu a avut niciodata nici o contributie de nici un fel la cheltuielile casei,intretinerea parintilor, etc . inca ceva important de mentionat : tatal când a divortat de fosta sotie nu a facut partajul pt terenul casei. astfel fosta sotie apare in actul de cumparare al terenului pe care a fost ulterior construita casa , multumesc frumos



Cel mai recent răspuns: annapopa1976 , utilizator 22:48, 18 Februarie 2016
Veti dezbate succesiunea prin instanta , cu citarea fratelui vitreg care va avea un drept de mostenire . Daca nu s-a dispus partajarea terenului intre tatal dvs. si prima sotie, inseamna ca fratele vitreg are o cota mai mare la teren decat a dvs. intrucat o mosteneste si pe mama lui . Mergeti la un cabinet de avocat .
fosta sotie poate sa renunte la partea ei, sa ne-o cedeze noua ? cu alte cuvinte o pot chema la notar pt a da o declaratie precum ca renunta la partea ei din teren? multumesc
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
annapopa1976, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune michelle2011 michelle2011 Inainte sa se cunoasca,mbii mei parinti au avut cate o casatorie anterioara,din care au avut cate 2 copii fiecare. Dupa ce a divortat fiecare,lasand in urma si ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)