Buna seara!Am lucrat multi ani intr-o firma ca gestioanar,dar in ultimii 3 ani am trecut pe partea de contabilitate ,fara a mi se face modificarea in c.i.m(stiu...).Acum as vrea sa ma inscriu la un concurs pentru un post didactic auxiliar unde se cere "vechime in studii superioare 1 an"si studii superioare economice(am terminat facultatea).Daca cer o scrisoare de recomandare de la locul de munca unde se specifica ca am lucrat ca si contabil si in ce perioade , este valabila pentru a ma inscrie in concurs? Ce alta varianta am pentru a ma incadra in situatia de fata? Vechimea in studii este aceeasi cu vechimea in munca? Experienta unde se incadreaza?Multumesc
Buna seara, Vechimea in studii reprezinta perioada lucrata in functii pentru care se solicita un anumit nivel de studii (medii, superioare) indiferent de functia ocupata. Ex. economist, jurist, inspector in instit publica, etc pt studii superioare.
Vechimea in specialitate presupune ocuparea unor functii similare: contabil, economist, etc si poate fi insotita sau nu si de vechime in studii. Ex contabil cu studii mediii si ulterior cu studii superioare.
Vechimea in munca reprezinta intreaga perioada lucrata in baza unui CIM sau raport de serviciu (sau asimilate).
In cazul dvs functia de gestionar nu presupune conditia existentei studiilor superioare si nu poate fi atestata. Scrisoarea de recomandare nu atesta vechimea, ci doar adeverinta de vechime eliberata de angajator.
Trebuie sa vorbiti cu acel angajator, daca are posibilitatea sa rectifice inregistrarile efectuate.
Adica, din contabil sa va treaca in economist ca functie.