avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in specialitatea studiilor

Buna seara!Am lucrat multi ani intr-o firma ca gestioanar,dar in ultimii 3 ani am trecut pe partea de contabilitate ,fara a mi se face modificarea in c.i.m(stiu...).Acum as vrea sa ma inscriu la un concurs pentru un post didactic auxiliar unde se cere "vechime in studii superioare 1 an"si studii superioare economice(am terminat facultatea).Daca cer o scrisoare de recomandare de la locul de munca unde se specifica ca am lucrat ca si contabil si in ce perioade , este valabila pentru a ma inscrie in concurs? Ce alta varianta am pentru a ma incadra in situatia de fata? Vechimea in studii este aceeasi cu vechimea in munca? Experienta unde se incadreaza?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 19 Februarie 2016
Buna seara,
Vechimea in studii reprezinta perioada lucrata in functii pentru care se solicita un anumit nivel de studii (medii, superioare) indiferent de functia ocupata. Ex. economist, jurist, inspector in instit publica, etc pt studii superioare.
Vechimea in specialitate presupune ocuparea unor functii similare: contabil, economist, etc si poate fi insotita sau nu si de vechime in studii. Ex contabil cu studii mediii si ulterior cu studii superioare.
Vechimea in munca reprezinta intreaga perioada lucrata in baza unui CIM sau raport de serviciu (sau asimilate).

In cazul dvs functia de gestionar nu presupune conditia existentei studiilor superioare si nu poate fi atestata. Scrisoarea de recomandare nu atesta vechimea, ci doar adeverinta de vechime eliberata de angajator.
sandel-dorin a scris:

...Ce alta varianta am pentru a ma incadra in situatia de fata? ...

O varianta ar putea fi , dar si cu riscuri pentru acel angajator.
Multumesc pentru sugestie.Puteti fi mai explicit?
Trebuie sa vorbiti cu acel angajator, daca are posibilitatea sa rectifice inregistrarile efectuate.
Adica, din contabil sa va treaca in economist ca functie.
Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Organizare concurs administrator de patrimoniu byzu_68 byzu_68 va rog sa-mi spuneti care este regulamentul de organizare a concursului pentru ocuparea unui post didactic auxiliar?unde in gasesc, mai exact regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Conditii incadrare administrator financiar la scoala mihteo mihteo care sunt conditiile legale pt ocuparea postului de administrator financiar la o scoala gimnaziala? (vezi toată discuția)
Administrator patrimoniu mariuskusters mariuskusters Buna ziua,sunt administrator patrimoniu studii medii,doresc sa particip la concurs pentru ocuparea unui post de aministrator patrimoniu studii superioare,Sunt ... (vezi toată discuția)