avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore weekend neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore weekend neplatite

Buna ziua..

M.am angajat la un magazin alimentar in data de 28 01 2016 ianuarie ca lucrator comercial, am inceput sa lucrez din data de 29 ianuarie care era vineri si 30 ianuarie care era sambata. In 15 februarie am primit fluturasu de salariu si scria ca am lucrat doar 8 ore.Sefa magazinului mi-a spus ca in weekend se plateste doar spor de weekend(care pe fluturas este 1 leu).Deci orele de sambata ( 8 ore) nu imi sunt platite.Ce pot face in privinta asta?este legal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:08, 19 Februarie 2016
Puteti sesiza ITM-ul si/sau promova la procedura mediere ori o actiune in instanta pentru a va fi platita corect munca in zilele de repaus saptamanal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare alex8911 alex8911 Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns referitor la ceea ce vreau sa fac , inainte de toate eu lucrez la Domo de 1 an de zile si in acest ... (vezi toată discuția)
Program de lucru sambata snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua, avem un magazin cu 2 angajati care lucreaza zilnic de luni pana vineri cate 8 ore/zi si am vrea sa lucreze si sambata prin rotatie cate 4 ore/ ... (vezi toată discuția)
Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)