avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ma fura la apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ma fura la apa

buna ziua
ce pot face daca in fiecare luna mi se baga pe git 2 m cubi de apa pierdere,cu citire data la zi
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 17:33, 22 Februarie 2016
cyan a scris:

Nu aveti ce face, pierderile se baga pe gatul tuturor proprietarilor conform regulamentului de repartizare a diferentelor de apa aprobat prin hotarare a adunarii generale.

Ei, uite că se poate !
Eu am scris de mai multe ori Contestaţii (Petiţii) privitoare la pierderile mari de apă lunare (erau ba 20 lei, ba 10 lei, odată am avut şi 72 lei/54 apartamente, ultima, după o avarie !) în care le arătam ceva articole de legi din domeniul Asociaţiilor de Proprietari încălcate de "şefi", care erau obligaţi să întreţină în bune condiţii instalaţiile din Asociaţie, fără a avea permanent pierderi aşa mari, pentru că nu era obligaţia proprietarilor să le constate şi să le repare - aveam oameni plătiţi în scopul ăsta !
Ei stăteau impasibili de atâţia ani, fără să întreprindă nimic, să nu mai avem aşa pierderi mari, lună de lună !
Am avut în tot anul 2013 pierderi de aproape 200 lei !
După ce i-am speriat puţin cu legislaţia încălcată, s-a întâmplat minunea, şi asta fără să se repare vreo conductă sau instalaţie din blocul nostru (sunt 9 blocuri în total, cu 28 de scări) !
Din Septembrie 2015, avem 0 lei pierderi de apă, doar de vreo 2 luni au pus maxim 1 leu/54 apt. ca pierderi !
Chiar că e o minune ... sau ... poate o reacţie de frică !
Doar nu vreţi să spuneţi că timp de peste 10 ani aveam pierderi foarte mari lună de lună, pentru ca, brusc (după câteva reclamaţii), să nu mai pună vreo 5 luni nicio picătură pierderi...
Nu vi se pare ceva S.F., să nu mai ai o picătură pierderi, după ce aveai pierderi de 100-200 lei//apt./an ?
Chiar sunt curios ce au făcut la acel apometru general al blocului, de s-au citit asemenea valori de pierderi (diferenţe) de apă de ... 0 mc !
Încercaţi şi voi să faceţi Contestaţii, poate-poate ... ca la Loterie !
V-am mai spus, în Asociaţia noastră se poate orice pe lumea asta, dar astea doar dacă îi sperii, sau dacă le faci plângeri penale, când comit abuzuri (zic de altele, cu mult mai grave, nu doar problema cu pierderile imense de apă) !
La muncă, voi, cei care vă consideraţi furaţi ... faceţi sesizări în scris, dar doar dacă sunteţi bazaţi, citând din legislaţia din domeniu !
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
zxc1, utilizator
Mai sapati putin si o sa apara si minunea SF pe unde sta ascunsa, nu va multumiti doar cu constatarea.
Ca diferentele intre facturi si ceea ce declara locatarii exista si vor exista, doar ca se poate regasi in alta parte unde nici cu gandul nu ganditi :)
Nu se poate sa nu mai aveti diferente intre suma contuarelor din apartamente si consumul inregistrat pe apometrul principal. Aici vorbim despre 2 clase diferite. Clasa A si clasa C. e cum ai vorbi despre Dacia si BMW amandou sunt masini amandoua merg pe strada dar una merge mai bine alta mai prost (cred ca BMW-ul....). Aceste contuare din apartamente din constructia lor sunt facute a avea sensibiltati diferite. Nu mai vreti pierdeti asa de mari inlocuitiva contuarele din casa cu unele mai performate care sa inregistreze orice picatura de apa asa cum inregistreaza cel de jos. Si asa diferentele vor fii mai mici. Nu vreti apometre mai performate ca costa mai mult? Atunci aveti diferente.
teoretic si practic nu se poate fara diferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cati litri de apa are voie sa puna asociatia de proprietari in plus fata de consumul real al unui apartament alimacri49 alimacri49 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari pune lunar in plus fata de consumul real al unui ap. cate 500 l de apa/persoana si nu pe ap. Pt.luna dec. a pus ... (vezi toată discuția)
Consumul de apa pe scara lili77 lili77 Buna ziua .sunt pr\prietarul unui apartament si am apometru .administratorul imparte cei 90 m de apa inregistrati in plus la toti proprietarii ,fara a se ... (vezi toată discuția)